Ghidul Serviciilor
Centrul De Sanatate Si Viata Armonia
inapoi la firma 1004 vizite
Poza Imunologie clinica si Alergologie
Foto

Sistemul imunitar este studiat cu ajutorul informatiilor stiintifice oferite de specializarea Imunologie clinica. Alergologia este desprinsa din cadrul imunologiei si se ocupa de diagnosticarea si tratamentul bolilor alergice.

Sistemul imunitar este extrem de complex, este o armată de apărare a organismului uman. Inclusiv pielea face parte din alcătuirea sistemului imunitar. Există acele bariere mecanice de la nivelul pielii și al mucoaselor, prezente în prima linie de apărare.

Sistemul imunitar are două roluri majore: producerea de anticorpi, proteine care atacă substanţele străine pentru a le elimina din corp, acesta fiind numit sistem imun umoral.

Un alt rol este producerea de celule sangvine speciale, printre care un rol major îl au limfocitele T, care pot ataca direct substanţele străine organismului, acesta fiind denumit sistem imun celular.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.