Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicala, iar practicarea acestuia necesita cunostinte solide de anatomie, fiziologie si fiziopatologie.
Un masaj poate ajuta, cu siguranta, pe oricine sa se relaxeze. Cu ajutorul unui masaj, se pot explora multiple beneficii pentru sanatate.
Masajul terapeutic poate fi folosit pentru a promova bunastarea generala a organismului si de a spori stima de sine, avand efecte benefice asupra sistemul imunitar, tensiunii arteriale, circulatiei, digestiei, tonusului muscular si pielii.
Masajul terapeutic ofera abordarea non-invaziva si umanista bazata pe capacitatea naturala a organismului de a vindeca.
Beneficiile masajului terapeutic:
- influențează favorabil sistemul nervos, relaxează și calmeaza intregul organism;
- reduce spasmele si crampele;
- relaxeaza muschii raniti si suprasolicitati;
- intensificarea circulatiei sanguine la nivelul sistemului circulator si a celui limfatic;
- elibereaza endorfine (analgezice naturale ale corpului) – masajul este folosit in boli cronice si in recuperarea dupa prejudicii dar si in urma interventiilor chirurgicale pentru a controla si calma durerea;
- intensifica circulatia, iar organismul furnizeaza mai mult oxigen si substante nutritive in tesuturi si organele vitale;
- imbunatateste flexibilitatea si scade disconfortul in cazul pacientilor care sufera de dureri minore de spate;
- imbunatateste starea pielii, indeparteaza stratul de celule moarte de la suprafața pielii si excesul de sebum din glandele sebacee.