Ghidul Serviciilor
Centrul Medical Focus
inapoi la firma 5208 vizite
Poza II. IMAGISTICA MEDICALA
Foto

Medici

Echipamente medicale

RMN 1,5 Tesla (producator GENERAL ELECTRIC)

 

Metoda neiradianta, neinvaziva, recomandabila in investigatii la nivelul tuturor organelor, care permite diagnosticarea cu precizie a numeroase afectiuni prin vizualizarea pana la cele mai mici detalii a nervilor, structurilor vasculare fine, tumorilor, leziunilor, etc.

 

Informatii REZONANTA  MAGNETICA

Examinarea prin Rezonanta Magnetica este o metoda neiradianta, neinvaziva, care utilizeaza domeniul radiofrecventei, in scopul obtinerii unor imagini, facind posibila diagnosticarea cu precizie a diverselor afectiuni. Metoda se bazeaza pe proprieatea protonilor de H+ plasati intru-un cimp magnetic ( 1,5 T) de excitare prin impuls de radiofrecventa (RF) de a emite un semnal care este preluat informatic si convertit in imagini.Formarea imaginii presupune achizitii si respectiv reconstructii de date.

Intensitatea semnnalului depinde de o serie de caracteristici intrinseci ale tesuturilor, precum si de parametrii externi, tehnici si de achizitie a datelor. Astfel, medicul imagist are un instrumentar foarte bogat de manipulare a contrastului, pentru a carui stapinire necesita o cunoastere aprofundata a principiilor de baza a metodei si a obtinerii imaginilor. Cu ajutorul acestei metode se pot investiga toate regiunile corpului.

Examinarea IRM are urmatoarele avantaje fata de CT:

Dezavantaje fata de examinarea CT

Contraindicatii absolute ale examenului IRM

Efectele adverse ale examinarii IRM

Din aceste cauze, este foarte importanta:

Tipuri de investigatii

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.