Ghidul Serviciilor
Century Style Construct - Construtiile Civile Si Industriale, Renovari Ilfov
inapoi la firma 41 vizite
Poza Montaj parchet, dusumea
Foto

Montaj Parchet , dusumea
Indiferent de tipul parchetului folosit prima operatiune este pregatirea suprafetei pe care va fi montat.De obicei este vorba despre sapa, motiv pentru care este important ca aceasta sa fie stabila din punct de vedere al structurii, plana si fara denivelari, curata (fara sfarâmaturi, adeziv vechi, grasimi, vopsea, ceara sau praf) si nu în ultimul rând bine uscata.Este important de stiut ca instalarea parchetului este ultima etapa facuta în cadrul unei operatiuni de constructie, amenajare sau renovare din cauza ca parchetul este un element care se deterioreaza în contact cu materialele de constructii sau cu uneltele.La montarea parchetului masiv trebuie luate în considerare gradul de umiditate al parchetului si al sapei pe care acesta se va monta. Parchetul este de obicei livrat din fabrica cu un grad de umiditate intre 8% si 10%. De aceea se recomanda o aclimatizare a parchetului în încaperea unde acesta va fi montat la o temperatura de 18-20 grade si cu un grad de umditate care sa nu depaseasca 70% pentru o perioada între una si doua saptamâni.Suprafata pe care se monteaza parchetul este important sa fie perfect plana si fara crapaturi, iar stratul superior este recomandat sa fie slefuit cu o masina de slefuit profesionala cu un monodisc granulatie abraziva 16 pentru eliminarea stratului cu o aderenta slaba sau a “laptelui de ciment”. Dupa slefuire praful se aspira de pe stratul de sapa.Între perete si marginea lamelei de parchet se lasa un rost de dilatatie de 10-15 mm ca sa se evite umflarea parchetului.
Raschetat parchet , dusumea
Raschetarea parchetului este o operatiune care se aplica la parchetul din lemn masiv sau la parchetul din lemn stratificat.Raschetarea parchetului consta în înlaturarea straturilor vechi de palux , ceara sau lac si aducerea parchetului la o forma cât mai neteda slefuindu-l pâna la disparitia zgârieturilor si a celorlalte imperfectiuni. Astfel vom avea un parchet vechi , dar care va arata ca nou.Operatiunea de raschetare a parchetului se face in doua etape:1. Curatarea în profunzime a parchetului2. Slefuirea cu banda abrazivaSocietatea noastra foloseste o gama profesionala de unelte de slefuit cu banda abraziva si aspirator ce împiedica raspândirea pulberii si depunerea acesteia pe usi , pereti , lustre etc.Când operatiunea de slefuire a parchetului este încheiata se va trece la chituirea parchetului acolo unde este cazul, apoi la aplicarea baitului si la lacuirea parchetului în doua sau mai multe straturi.
Chituire Parchet , dusumea
Chituirea parchetului se face pentru a masca aspectul inestetic al spatiilor dintre parchet si prag sau parchet si tocul usii .În procesul de chituire a parchetului se foloseste un chit pentru umplerea rosturilor. Acest chit se preteaza a fi folosit în spatii de pâna la 7mm la îmbinarile dintre lamelele de parchet. Chitul este lasat sa se intareasca si apoi este slefuit înainte de aplicarea baitului si a lacului.
Grunduire Parchet , dusumea
Din rationamente economice si de rezistenta la schimbarea frecventa a umiditatii se aplica grunduri acrilice înaintea aplicarii oricarui strat de lac.Procesul de grunduire este procesul care confera parchetului elasticitate, pastreaza culoarea naturala a lemnului si este mai economic. Grundul evita ca la schimbarile de umiditate sa crape lemnul.
Practic, fiind elastic, grundul se misca odata cu parchetul, dând voie acestuia sa se distanteze doar la îmbinari.Se recomanda ca slefuirea grundului si lacuirea sa se faca a doua zi.
Lacuire Parchet , dusumea
Lacuirea parchetului este un procedeu tehnic ce ajuta la protejarea parchetului , creste rezisteanta acestuia la uzura si deformare ajutând crearea unei suprafete plane rigide si îi usureaza întretinerea.Astazi, lacurile pentru parchet sunt pe baza de rasini poliuretanice, foarte rezistente si subtiri.Lacurile cele mai des folosite sunt cele pe baza de solvent sau pe baza de apa. Cele pe baza de apa au avantajul ca se usuca rapid, nu miros, continutul de compusi organici volatili este mic, peliculele isi pastreaza luciul si culoarea în timp, aplicarea se face fara defecte.Cea mai importanta parte în procesul de lacuire este pregatirea corecta a suprafetelor. Parchetul care urmeaza a fi lacuit trebuie sa fie foarte curat, fara urme de alte substante sau grasimi si curatat în prealabil de praf cu o cârpa.Înaintea lacuirii , parchetul trebuie slefuit pentru a îndeparta orice urma din lacul vechi si pentru a îneparta neregularitatile si defectele suprafetei acestuia. Este recomandabil ca lacuirea sa se faca în urma procedeului de raschetare si finisare a parchetului astfel asigurându-se o calitate superioara a suprafetei de lacuit.Se recomanda sa fie aplicate cel putin 2-3 straturi de lac peste parchet pentru a-i oferi atât un luciu frumos cât si o durata de viata îndelungata. Între lacuiri se slefuieste stratul de lac cu un smirghel fin pentru a pregati suprafata de contact pentru urmatorul strat de lac.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.