A avea dinţi albi şi sănătoşi este un deziderat de multe ori greu de realizat, deşi reprezintă o preocupare umană din cele mai vechi timpuri. Societatea modernă a mărit importanţa aspectului exterior al individului, lucru reflectat în modă, cosmetică, estetică corporală în general şi estetica dentară în particular.
Cosmetica dentară are adresabilitate către toţi pacienţii preocupaţi de aspectul zâmbetului lor, dar este o opţiune mai ales pentru pacienţi tineri care au avut de suferit accidente diverse sau care, din diferite motive (carenţe, neglijenţă în copilărie şi adolescenţă) ai ajuns la vârsta maturităţii având dinţi deosebit de afectaţi de boala carioasă, de complicaţiile acesteia ce duc la devitalizări dentare sau chiar la extracţii.
Asociind un consum crescut de cafea, ţigări, băuturi ce conţin diverşi coloranţi artificiali la aceste probleme deja existente obţinem un rezultat dezastruos din punct de vedere estetic, cu prezenţa unei coloraţii închise a dinţilor ce determină un aspect neplăcut al zâmbetului şi implicit al fizionomiei pacientului. Aceste modificări de culoare la nivel dentar poartă numele de discromii.
Tratamentul acestor discromii presupune un procedeu de albire a dinţilor şi un eventual procedeu de acoperire parţială sau totală a coroanelor dentare. Procedeul de albire urmăreşte ameliorarea cromaticii dentare iar procedeul de acoperire urmăreşte o restaurare coronară estetică.
Pentru imbunatatirea esteticii dentare CERADENTUL pe langa albire, foloseste si alte tehnici , ca de exemplu: bijuterii dentare,fatetare,remodelare dentara.