Ghidul Serviciilor
Certificat Audit
inapoi la firma 63 vizite
Poza Cum se obtine un certificat energetic ?
Foto

Pentru a obtine un certificat energetic, proprietarul trebuie sa angajeze un expert autorizat în evaluarea eficientei energetice a cladirilor. Acest expert va efectua o evaluare detaliata a proprietatii, analizând aspecte precum izolatia, ferestrele, sistemele de încalzire si de racire, iluminatul si consumul de energie. Pe baza acestor informatii, expertul va emite un certificat energetic, care va indica eficienta energetica a proprietatii pe o scara de la A la G.

Este important de mentionat ca, potrivit legislatiei în vigoare, proprietarii de cladiri sau de locuinte sunt obligati sa detina un certificat energetic valabil în momentul în care îsi vând sau îsi închiriaza proprietatea. De asemenea, autoritatile pot solicita proprietarilor acest document în anumite situatii, precum accesarea unor fonduri europene pentru eficienta energetica a cladirilor. Prin urmare, detinerea unui certificat energetic este o obligatie legala importanta pentru proprietarii de cladiri si locuinte.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.