Ghidul Serviciilor
Ing.catalin Tanase, Auditor Energetic Pentru Cladiri Bucuresti, Ilfov
inapoi la firma 126 vizite
Poza Ce este certificatul energetic?
Foto

Certificatul energetic este un document necesar in orice tranzactie de vanzare/cumparare sau inchiriere. Obligativitatea prezentarii lui a aparut in Legea 159/2013, in completarea Legii 372 din 2005. Aceasta lege mentioneaza, ca pentru imobilele care se vand sau se inchiriaza, proprietarul, investitorul sau administratorul sunt obligati,sa puna la dispozitia cumparatorului sau chiriasului, o copie a certificatului energetic, inaintea semnarii contractului de vanzare/cumparare sau inchiriere.

Prin noua lege potenţialul cumpărător sau chiriaş poate fi informat, despre performanţa energetică a clădirii. Certificat de performanţă energetică (CPE) este un document tehnic, cu caracter informativ, care atestă performanţa energetică a clădirii, precum şi încadrarea acesteia, într-o clasă de performanţă energetică.

In functie de performanta energetica avuta, cladirile se clasifica in 7 clase pe o scala energetica, incepand de la clasa A, caracterizata prin consumul cel mai scazut de energie, respectiv un consum de pana in 125 de kWh/mp/an, pana la clasa G, corespunzatoare celui mai ridicat consum de energie, respectiv un consum de peste 820 kWh/mp/an. Sistemul de notare este de la 1 la 100, nota calculata, dupa un criteriu bine stabilit, fiind cu atat mai mare, cu cat cladirea are o eficienta energetica mai ridicata.

Certificatul energetic este valabil 10 ani.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.