Ghidul Serviciilor
Lipoline-Dr.argentina Vidrascu-Cluj Napoca
inapoi la firma 3817 vizite
Poza Excizie cicatrici
Foto

Din pacate , pe parcursul vietii intervin unele accidente care pot lasa si urme vizibile la nivelul suprafetei corpului. De exemplu, arsurile care dupa vindecare pot genera cicatrici hipertrofice sau chiar cheloide.

Cel mai eficient tratament al acestora (daca au dimensiuni mari) este expandarea tisulara si excizia cheloidului. Sunt necesare o serie de interventii chirurgicale.

1. Se insera sub pielea sanatoasa de linga cicatrice un saculet steril, inflatabil (expander tisular) care se umple treptat cu ser fiziologic, pacientul fiind ambulator.

2. Cind s-au atins dimensiunile dorite(2-4 sapt.) expanderul este extras chirurgical, indepartata si cicatricea in locul careia este aplicata pielea sanatoasa pe care am "marit-o" in prealabil. Se practica sutura cu fir ascuns pentru ca cicatricea restanta sa fie filiforma(liniara). 3.Sunt necesare mai multe interventii , in functie de suprafata cicatricei si calitatea tegumentului de langa ea.

3. Sunt necesare mai multe interventii, in functie de suprafata cicatricei si calitatea tegumentului de langa ea.

Copil, 10 ani, arsura cu lichid fierbinte-cicatrice cheloida

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.