Ghidul Serviciilor
Lipoline-Dr.argentina Vidrascu-Cluj Napoca
inapoi la firma 3817 vizite
Poza Reconstructie vagin
Foto

Agenezia vaginala este un semn clinic ce poate fi intalnit in mai multe boli congenitale, printre care si Hiperplazia adreno-congenitala cauzata de deficienta 21 Hidroxylazei sau "pseudohermafroditismul". Aceste sindroame sunt extrem de rare si pot fi depistate la un simplu examen clinic al nou-nascutului.

Semnele clinice prezente la nasterea fatului sunt printre altele si: prezenta meatului urinar, labii mici,clitoris modificate, (depinde de genotipul pacientului/pacientei). In functie de caracteristicile clinice si de laborator (cariotip) individul va fi crescut si educat ca si fata/baiat.

Reconstructia de vagin poate fi efectuata atat in cazul in care exista uter, anexe si primele 2/3 proximale ale vaginului, cat si in cazul cand acestea sunt absente si clitorisul este hipertrofiat. Psihologii indica efectuarea interventiei chirurgicale dupa varsta de trei ani sau nu mai tarziu de intrarea in colectivitate pentru a evita traumatizarea psihica a individului. Desigur, efectuarea interventiei/interventiilor chirurgicale poate avea loc si mai tarziu.

Recomandari speciale:Toate procedurile pot avea contraindicatii. Din aceasta cauza este necesara o consultatie, in prealabil.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.