Insula Zakynthos este vestita pentru frumusetea plajelor sale largi si nisipoase (din Vassilikos, Laganas, Kalamaki, Tsilivi si Alykes) si pentru broastele testoase Caretta - Caretta, specie protejata de lege. Vegetatia insulei este bogata si verde cu plantatii de maslini, citrice si paduri de pini. Plajele sunt rasfirate pe coasta de nord, sud si est, dar cele mai frumoase si mai intinse se afla in sud, unde s-a dezvoltat un puternic centru turistic.
Cateva sfaturi utile si practice:
Insula este recunoscuta pentru productia de masline, ulei de masline si vinuri. Alte produse locale pe care le puteti achizitiona sunt apa de colonie din iasomie (floarea cea mai raspandita de pe insula), obiecte din piele si bijuterii.
Specialitatile culinare locale pe care le puteti savura sunt lodotiri - branza, pui umplut sau iepure umplut, tocana de ceapa (ceapa se cultiva pe insula si este intotdeauna proaspata), skordostoumbi melitzana - tocana de vinete in sos de ceapa, ostropel de vita si tsilipourlo o mancare de Paste din maruntaie de ied sau miel, mandolato – nuga sau pasteli – seminte de susan caramelizate cu miere.