Ghidul Serviciilor
City Construct Invest - Cladiri Civile, Industriale, Autorizatii, Avize, Bucuresti
inapoi la firma 500 vizite
Poza Certificate de urbanism
Foto

Certificatul de urbanism in vederea obtinerii Autorizatiei de construire si avizele necesare:

 

Certificatul de urbanism este emis de Directia de Urbanism din cadrul primariei de care apartine imobilul pe care se va face investitia si e primul act care va spune daca vi se permite sa faceti modificarea respectiva si daca da, în ce conditii. El are doar un caracter informativ si nu tine loc de autorizatie de constructie. In acest document vi se specifica tipul de documentatii care va sunt necesare pentru aprobarea a ceea ce doriti sa modificati sau sa construiti si de ce avize aveti nevoie.

Este valabil doar 12 luni si se poate prelungi o singura data înca 12 luni. Cum se întocmeste si ce contine documentatia pentru fiecare tip de aviz?

DOCUMENTATIE NECESARA

 

a) cererea-tip* în conformitate cu precizarile privind completarea acesteia, cuprinzând: 1. elementele de identificare a solicitantului; 2. elementele de identificare a imobilului pentru care se solicita emiterea certificatului de urbanism, respectiv localitate, numar cadastral si numar de carte funciara, în cazul în care legea nu dispune altfel; 3. elementele care definesc scopul solicitarii;

b) planuri cadastrale/topografice, cu evidentierea imobilelor în cauza, astfel: 1. pentru imobilele neînscrise în evidentele de cadastru si publicitate imobiliara: plan de încadrare în zona, la una dintre scarile 1:10.000, 1:5.000, 1:2.000, 1:1.000, 1:500, dupa caz, eliberat, la cerere, de catre oficiul de cadastru si publicitate imobiliara; 2. pentru imobilele înscrise în evidentele de cadastru si publicitate imobiliara: extras din planul cadastral de pe ortofotoplan si extras de carte funciara pentru informare actualizat la zi, eliberate, la cerere, de catre biroul de cadastru si publicitate imobiliara.

c) documentul de plata a taxei de eliberare a certificatului de urbanism, în copie.

* Cererea-tip pentru eliberare se procura de la emitent si se completeaza cu datele solicitate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.