Tratamentele de dezinsectie
Tratamentele de dezinsectie au ca scop distrugerea insectelor parazite care pot transmite boli în mediul uman, prin vehicularea unor germeni patogeni responsabili de numeroase boli infectioase. Pentru obtinerea unui efect de durata sunt folosite biocide avizate, cunoscute sub numele de insecticide care nu sunt toxice pentru oameni sau animale.
În esenta, procedeele de dezinsectie elimina insectele daunatoare si combat înmultirea lor, cu conditia de a fi aplicate preventiv sau curativ, la intervale bine stabilite de specialistii în protectia sanitara. Gândacii, puricii, paduchii, plosnitele sau alte insecte care nu zboara pot fi combatuti în orice perioada a anului, în timp ce pentru insectele zburatoare perioada recomandata este primavara – toamna.
Daca totusi gândacii sau insectele s-au instalat în spatiile locuite, singura solutie eficienta este sa apelam la specialistii în DDD (deratizare, dezinsectie, dezinfectie). Substantele cu efect repelent si distrugator trebuie aplicate numai de catre personal autorizat care stabileste concentratia si tipul insecticidului. În functie de spatiu, mai pot fi folosite capcane cu feromoni si lampi UV pentru insectele zburatoare.