Ghidul Serviciilor
Charmdental - Cabinet Stomatologie Ploiesti
inapoi la firma 212 vizite
Poza Obturatii dentare
Foto
Foto

Obturatiile dentare reprezinta un tip de tratament restaurativ folosit pentru a repara dintii deteriorati din cauza cariei dentare sau a fracturilor. Materialele folosite pentru obturatii pot fi compozite, amalgamul de argit sau portelanul.

Distrugerea smaltului din cauza cariei dentare poate determina aparitia durerilor. In cele mai multe cazuri sensibilitate dentara datorata distrugerii smaltului poate fi redusa sau chiar eliminata in momentul restaurarii dintelui cu o obturatie. In anumite cazuri insa, in functie de distructia coroanei dentare, dintele poate necesita o serie de tratamente aditionale cum ar fi: coroanele dentare, tratamentele de canal (in cazul dintilor cu infectii sau cu dureri puternice), punti sau implante (in cazul in care dintele este foarte deteriorat si necesita extractie).

Etape

In urma consultatie medicul identifica numarul suprafetelor afectate de carie sau deteriorate, apoi dupa anestezierea dintelui acesta il prepara in vederea aplicarii restauratiei. Zonele cariate sunt indepartate si zona este curatata in vederea eliminarii complete a bacteriilor.

Urmatorul pas in vederea restaurarii il reprezinta izolarea dintelui. Aceasta izolare este esentiala pentru obturatiile de compozit deoarece previne infiltrarea de saliva sau umezela in zona de lucru ceea ce ar influenta rezistenta pe termen lung a obturatiei. Procedura de lipire a materialului compozit presupune aplicare unui adeziv urmat apoi de aplicarea materialului compozit care este intarit cu ajutorul unei lampi speciale. Obturatia completa este perfect functionala si esteteica.

Costurile

In general obturatiile compozite sunt mai scumpe decat cele de amalgam de argint deoarece necesita o procedura mai sofisticata, materiale mai scumpe si echipamente speciale. Obturatiile compozite ofera o alernativa estetica la obturatiile de amalgam traditionale. De aceea multi pacienti cu obturatii de amalgam doresc inlocuirea acestora cu oburatii compozite.

Costul obturatiilor este influentat si de numarul de suprafete deteriorate, de exemplu un dinte poate sa aiba o singura suprafata afectata in timp ce alt dinte poate sa fie afectat pe mai multe suprafete.

In medie o obturatie de amalgam este posibil sa reziste aproximativ 12 ani, in timp ce obturatiile compozite pot rezista intre 6 si 8 ani. Acest lucru este de asemeni influentat si de situatia clinica, de grija dumneavoastra fata de igiena orala si de vizitele la medic.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.