Ghidul Serviciilor
Dr. Shalbaf - Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 589 vizite
Poza Endodontie
Foto

Endodontia se ingrijeste de tratarea si ulterior de vindecarea afectiunilor pulpei dentare, adica a nervului si a ligamentelor care o sustin de la varful radacinii dintelui. Nervul dentar este cel care genereaza durerea. De aceea avem nevoie de un medic stomatolog care sa practice endodontia (terapia canalului radicular) pentru tratament.

Atenuarea de la sine a durerii este un indicator al cronicizarii leziunii si nu al disparitie acesteia. Bacteriile vor continua sa avanseze catre os si vor putea exista reacutizari ale afectiunii cu episoade mai mult sau mai putin dureroase. Un dinte ce a durut la un moment dat va trebui examinat de catre un medic dentist, iar acesta va va putea preciza cu exactitate starea lui de sanatate.

Proceduri: Tratamentul de canal consta in indepartarea tesutului vascular nervos (a “nervului”) din canalele radacinilor, urmat apoi de curatarea, largirea si sterilizarea acestor canale si apoi de obturarea lor. Obturatia de canal reprezinta ultima etapa a tratamentului endodontic si consta in sigilarea radacinilor cu materiale speciale, care previn infectiile. Durata tratamentului depinde de starea anterioara a nervului (inflamatie, infectie) dar si de dificultatea interventiei; altfel spus, se poate incheia dupa o singura sedinta sau dupa mai multe, in functie de particularitatile cazului respectiv.

Contactati-ne in cazul in care prezentati unul sau mai multe simptome dintre cele de mai jos: – Durere cauzata de stimuli fizici (reci sau calzi) ce persista mult timp dupa indepartarea acestora; – Durere ce apare in momentul masticatiei sau exercitarii de presiune asupra dintelui; – Dureri spontane; – Durere pulsatila; – Durere ”fulgeratoare”; – Durere care nu va permite sa va odihniti sau care va trezeste noaptea din somn; – Durere importanta ce apare in urma realizarii unei obturatii (”plombe”) sau a unei proteze fixe unidentare (”coroana artificiala”); – Durere care apare la un dinte ce a fost tratat endodontic in trecut; – Durere la un dinte care a suferit in trecut o trauma; – Durere ce iradiaza la nivelul zonelor vecine (spre nas, spre ureche etc.); – Modificare a culorii dintelui, fie in urma unui tratament endodontic fie fara nici un motiv aparent; – Aparitia unei umflaturi la nivelul gingiei in dreptul unui dinte. La exercitarea de presiune asupra acestei umflaturi in anumite cazuri se va putea elimina sange sau puroi.

Inainte de terapia endodontica Tratamentul de canal este facut folosind anestezie locala. Nu exista restrictii dupa tratament in ceea ce priveste conducerea autovehiculelor sau intoarcerea la serviciu. Va rugam sa respectati toate prescriptiile medicamentoase pentru tensiune arteriala, diabet, probleme tiroidiene sau oricare alte afectiuni asa cum au fost recomandate de medicii dvs. curanti. Daca aveti intrebari, ne puteti contacta telefonic la 0760.670.767.

Profilaxia O consultatie si o radiografie a dintelui cu probleme realizate la timp va ajuta sa pastrati sanatatea dintelui pe termen lung; simpla prezenta la medicul dentist va ajuta sa intelegeti si sa acordati o mai mare atentie ingijirii orale. Daca dupa consultatia stomatologica, medicul dumneavoastra hotaraste ca trebuie sa va aplice tratamentul de canal, acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze. Puteti considera ca este chiar o veste buna. De ce? Pentru ca dintele dumneavoastra inca mai poate fi salvat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.