Dependenta de Alcool
Dependenta de alcool este o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea si incapacitatea persoanei de a se opri din consum in momentul in care apar probleme provocate de alcool.
Dependenta de Marijuana
Dependenta de marijuana duce la perturbari in sfera cognitiva, emotionala si psihosociala. Canabisul este extras dintr-o planta si se consuma atat ca preparat uscat (marihuana), cat si ca rasina (hasis), ambele se fumeaza in amestec cu tutunul.
Dependenta de Tutun
Obiceiul de a fuma este incurajat social. Anturajul, grupul de prieteni, partenerul de viata sau in unele cazuri preluarea comportamentului parintilor ii fac pe oameni ca, atunci cand isi aprind o tigara, sa aibe un sentiment de apartenenta.
Dependenta de Jocuri de Noroc
Programul de tratament pentru dependenta de jocuri de noroc are la baza anumite tehnici terapeutice a caror eficacitate a fost demonstrata de studii internationale (rata de succes intre 50% - 80% din cazuri) si probata de experienta specialistilor TheMIND in lucrul lor cu persoanele dependente de jocuri de noroc.
Dependenta de Etnobotanice
Sunt substante nou sintetizate, insuficient cercetate, de cele mai multe ori fiind vorba de derivati amfetaminici si canabinoizi sintetici. Adesea aceste substante s-au dovedit mai nocive si adictive decat unele substante interzise de mare risc iar consumul si abuzul genereaza numeroase decese.
Dependenta de Calculator
Dependenta de utilizarea calculatorului este o patologie relativ nou aparuta, ca urmare a evolutiei tehnice si a reorganizarii modului de viata al oamenilor in functie de tehnica informatica. Citeste mai departe » Dependenta de Cocaina Cocaina este o substanta adictiva iar consumatorii prezinta mari dificultati in a reveni la un consum controlat, odata ce au ajuns la dependenta.
Dependenta de Halucinogene
Substantele halucinogene produc schimbari asupra perceptiilor, mai ales cele vizuale, de la distorsiuni si iluzii pana la adevarate halucinatii.
Dependenta de Amfetamine
Amfetaminele sunt cele mai folosite stimulente. Dependenta de aceste droguri se instalează rapid, determinând creşterea masiva a dozelor. Se pare că dependenţa de stimulente este mai mult psihologică decât fizică, deşi dovezi recente sugerează existenţa unor posibile modificări pe termen lung la nivelul sistemului nervos.