Cauti servicii de consiliere pentru adolescenti? La Clinica Aproape poti gasi terapeutul de care ai nevoie.
Adolescenta este trecerea de la copilarie la maturitate, e tot ce se intampla in anii aceia de schimbari mari si provocari uriase. Este o perioada vitala care va determina cum anume va fi „omul mare” de peste cativa ani.
Adolescentii pot avea nesigurante monumentale. Si se pot naste uneori, practic, din orice. Din refuzul de a fi acceptat intr-un grup, intr-o zi oarecare, la o iesire oarecare. Cum de altfel, si performanta scolara, dinamica bizara a relatiilor cu colegii si prietenii sau problemele adultilor din familie pot avea efecte dramatice asupra adolescentilor.
Psihoterapie adolescenti/ tineri - Bucuresti
Schimbarile emotionale prin care trece un adolescent sunt de necantarit uneori si pot avea triggeri biologici si sociali, asa ca e posibil sa observi:
Dificultati de concentrare
Comportament de auto-vatamare sau auto distructiv
Acum e in dispozitie buna, acum i se poate schimba radical dispozitia, absolut imprevizibil
Se plange, din ce in ce mai des, de dureri de stomac, dureri de cap
Ganduri ciudate, credinte, sentimente sau comportamente neobisnuite
Acum e in dispozitie buna, acum i se poate schimba radical dispozitia, absolut imprevizibil uneori, iar aceste urcusuri si coborasuri emotionale pot duce la conflicte sporite si dificultate de a-si exprima emotiile
Consum repetat de alcool si/sau droguri
Are din ce in ce mai multe indoieli si o stima de sine scazuta
Are sentimente puternice si emotii foarte intense in momente diferite
Stari depresive si ganduri negre legate de moarte
Lucruri pe care ai sentimentul ca nu le-ar fi bagat de seama pot deveni de-o importanta insuportabila
Are ingrijorari nefondate, fobii care stau in calea vietii de zi cu zi, la scoala sau in grupurile de socializare
Cercetarile arata ca adolescentii chiar vor sa vorbeasca cu parintii lor – in special despre subiecte dificile, dar ei cred sau chiar se tem ca parintii lor sunt inabordabili pe subiectele “grele” si nu vor avea deschiderea pentru acestea.
Criza COVID-19 a afectat psihologic persoanele de toate varstele, dar un grup afectat special este cel al adolescentilor. Pentru ei, riscul de anxietate si depresie a crescut exponential in pandemie.