Ghidul Serviciilor
Clinica Aproape - Psihologie, Psihiatrie Si Psihoterapie Bucuresti
inapoi la firma 113 vizite
Poza Psihoterapie de familie
Foto

Cauti un psiholog de familie? Clinica Aproape iti pune la dispozitie consilieri de familie cu specialisti in domeniu.
Familia este contextul in care individul evolueaza pe tot parcursul vietii sale, iar consecintele unei functionari deficitare se reflecta intotdeauna negativ in starea de sanatate, emotionala si sociala a acestuia. In acest sens, terapiile de familie incearca sa invete oamenii sa interactioneze responsabil in cea mai importanta structura a vietii lor – in intimitatea si solidaritatea familiala – astfel incat sa isi mentina sanatatea si armonia. Terapiile de familie reprezinta modele viabile de asistare si facilitare a echilibrului sistemului familial aflat in impas, instrumente moderne de actiune, preventive si curative in egala masura, in slujba familiilor cu diferite disfunctionalitati.
Psihoterapie de familie - beneficiaza de ajutor ghidat.
Cateva exemple cand psihoterapia de familie poate fi de folos:
Comunicare cu membrii familiei este vaga, lipsita de autenticitate, formala, indirecta
O imagine de sine negativa, sentimente si pareri nefavorabile despre ei insisi
Regulile folosite in sistemul familial sunt rigide, depasite sau neacceptate de catre ceilalti
Perioade de criza si/sau schimbari in mediul familial: deces, divort, un diagnostic medical etc
Alegerea unor modalitati ineficiente de a gestiona resursele membrilor sai
Violenta familiala
Culpabilizare si desconsiderare
Lupta pentru putere, autoritate, dominare si supunere
Stresul vietii moderne, nevoia unui echilibru mai bun intre viata profesionala si viata personala
Psihoterapia de familie se concentreaza pe emotiile, gandurile si comportamentele membrilor, a cuplurilor si familiei in ansamblu, care se manifesta la nivel relational si in diferitele domenii din mediul acesteia de functionare. Practica acestei terapii implica luarea in considerare atat a istoricului unei familii, cat si a aspectelor curente.

Omul trebuie privit holistic, atat in medicina, cat si in psihoterapie. Omul, oricat de independent si-ar dori sa fie si sa traiasca, el nu functioneaza de sine statator, ci intr-un anumit context, incepand cu sistemul familial. 

Atunci cand se pune in discutie psihoterapia de familie intelegem participarea si implicarea intregii familii. In aceasta situatie, clientul nu este o persoana, ca in cazul psihoterapiei individuale, ci este familia. In contextul psihoterapeutic, se ofera atentie fiecarui membru in parte. 
Psihoterapia de familie este o forma de terapie care isi propune imbunatatirea sistemelor de comunicare si interactiune dintre membrii familiei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.