O fi el laptop, dar nu e ca şi cum se încarcă de la soare. Şi dacă fără baterie mai poţi trăi (chiar dacă nu te deplasezi prea mult cu laptopul) fără alimentatorul de laptop nu prea ai cum să pretinzi că ai calculator. Dupa 2 ore jumătate, s-a zis cu distracţia. Alimentatoarele de laptop sunt structuri destul de simple, dar nu lipsite de probleme.
Fie că vorbim despre alimentator de Toshiba, sau alimentator de MacBook sau de alimentator de Asus sau Dell, faptul că scrie pe el o marcă de renume, nu înseamă nimic. Alimentatorul laptopului tău se poate strica în doi timpi şi trei mişcări.
Ce înseamnă un alimentator defect ?
Practic, despre ce vorbim: ce este un alimentator de laptop? Este un adaptor din care ies două fire: unul pleacă spre priză şi unul pleacă spre calculatorul tău. Te întrebi ce s-ar putea strica la o cutie cu două fire? Îţi spunem noi. În primul rând, firele se pot rupe uşor dacă smulgi alimentatorul de laptop din priză, sau dacă ţi-ai supărat câinele şi te trezeşti cu el ros, sau dacă te împiedici de el, etc.
Numărul doi pe listă: probleme pot apărea la mufa de conectare pe care o bagi în laptop. Alimentatorul se conectează la laptop printr-o mufă care după ceva ani de folosinţă ar putea să se revolte şi să facă prost contactul sau să nu mai comunice bine cu firele ce conduc curentul din adaptor spre computer.
A treia problemă, şi cea mai complexă poate fi arderea acumulatorului de laptop. Această defecţiune survine la nivelul adaptorului. Aceasta “cutie cu led” este răspunzătoare de conversia tensiunii. Procesul în sine este prea plicticos să ţi-l expunem aici, cert este că dacă vezi că ledul alimentatorului laptopului tău nu se mai aprinde atunci dă Ctrl+S la ce lucrai şi vino cu alimentatorul la noi să ţi-l înlocuim de îndată!