Polo pe apa este un sport nautic de echipa. Este cel mai vechi sport de echipa jucat la toate editiile Olimpiadelor sportive de vara, din 1900, de când a fost introdus ca sport olimpic.
Polo pe apa se disputa între doua echipe alcatuite din 7 jucatori fiecare: 6 jucatori de teren si un portar, pe banca de rezerve fiind înca maximum 6 jucatori. Portarul este singurul jucator caruia i se permite sa atinga mingea cu doua mâini, sa loveasca mingea cu pumnul închis si sa atinga fundul piscinei, in noul regulament ii este permis sa depaseasca jumatatea terenului
Teoretic polo pe apa se joaca la fel ca si handbalul, cu urmatoarea asezare în teren: centru, fundas, inter dreapta, inter stânga, extrema dreapta, extrema stânga si portar.
La fel ca si la handbal, daca un jucator comite un fault major, exista situatia de eliminare pe o perioada de 20 de secunde, caz în care echipa adversa beneficiaza de avantajul unui om în plus.
Jocul de polo pe apa are durata a 4 reprize a câte 8 minute fiecare.
Lungimea bazinului este de 30 m pentru barbati si 25 m pentru femei, iar latimea de 20 m. Adâncimea apei este de cel putin 1,8 m.
Componenta catedra:
CONTRIBUTIA CLUBULUI SPORTIV SCOLAR NR.1 LA MARILE PERFORMANTE ALE SPORTULUI ROMÂNESC: