Ghidul Serviciilor
Cmi Dr. Pascu -Cabinet Stomatologic-Ploiesti
inapoi la firma 1157 vizite
Poza Estetica dentara
Foto

Fatetarea

 

Fatetarea este cea mai noua metoda de folosire a artei si stiintei cosmeticii dentare. Cele mai mari vedete ale Hollywood-ului au inteles ca inseninarea zambetului prin fatetare iti poate schimba in mod esential prezenta, atitudinea si comunicarea. Auzim frecvent afirmatii de genul - Vreau sa mi se vada mai mult dintii decat gingiile! - Sa nu mai am gingiile "vinete" in jurul coroanelor dentare! - Imi puteti indrepta dintii fara aparat ortodontic? - Nu mai vreau "strungareata", etc.

 

Cand vorbim de fatetare, vorbim de fapt de dintii frontali ce pot fi fatetati fie utilizand materiale compozite, fie cu ajutorul unor fatete ceramice. Si intr-un caz, si in celalalt, dintele ce urmeaza a fi fatetat necesita o preparare prealabila, preparare ce consta in indepartarea prin slefuire a stratului de smalt de pe fata lui externa. In cazul utilizarii materialelor compozite fatetarea se face intr-o singura sedinta. Desi in comparatie cu fateta ceramica, cea din material compozit prezinta avantajul unui timp relativ scurt de realizare, ea prezinta si o serie de dezavantaje cum ar fi: - instabilitate coloristica si volumetrica in timp; - imposibilitatea unei finisari asemenea celei ceramice.

 

CAND ESTE NECESARA FATETAREA?

Atunci cand vrem sa corectam aspectul inestetic al dintilor. - In cazul in care dintii sunt sparti, decalati sau prost aliniati. - La dintii patati, colorati. - La dantura cu "strungareata". - Pentru schimbarea obturatiilor voluminoase din compozit.

 

AVANTAJELE FATETARII

- Fatelele de portelan creeaza un aspect firesc al danturii, datorita absentei metalului, oferind o translucenta foarte apropiata de cea a dintilor naturali. - Pastrarea vitalitatii dentare. - Suprafata de portelan este foarte neteda si impenetrabila motiv pentru care dintii fatetati nu-si vor schimba niciodata culoarea. - Timp de executie redus. Tehnica de realizare este netraumatizanta, slefuindu-se doar la nivelul smaltului, deci mult mai putin decat in cazul coroanelor dentare, iar fixarea lor se realizeaza cu un ciment special. Fatetele sunt destinate sa se potriveasca fetei pacientului, personalitatii lui si, in final, sa-i redea zambetul pe care, poate, nici nu a visat ca o sa-l faca sa straluceasca asa!

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.