Fiind un aliment de baza in alimentatia noastra, ar trebui sa alegem o paine sanatoasa, din ingrediente naturale, fara chimicale.Introducerea in alimentatie a painii cu maia, are nenumarate beneficii si avantaje:
- O paine 100% naturala, fata de painea din comert cu drojdie de bere care poate avea pana la 22 de ingrediente artificiale de sinteza, foarte nocive organismului.
- fiind obtinuta prin fermentatie naturala, termenul de garantie al painii creste considerabil, putand fi consumata chiar si la 10 zile de la data la care este produsa.
- dospirea lenta favorizeaza absorbtia proteinei din gluten, consumul acesteia ajutand la prevenirea intolerantei la gluten
- ajuta la popularea tractului intestinal cu bacterii bune, imbunatatind astfel digestia.
- Maiua neutralizeaza acidul fitic din cereale, acid care este responsabil cu impiedicarea absorbtiei minerarelor de catre corpul uman. Astfel, minerale precum fierul, zincul si magneziul din cerealele integrale sunt mai usor asimilate si deci pâinea este mult mai nutritiva
- Painea cu maia are un indice glicemic mai scazutt (68) decat pâinea facuta cu drojdie (100) si este astfel o alegere mai buna pentru persoanele diabetice.
Paine de casa cu rosii uscate Paine de casa cu faina integrala Paine alba de casa Paine cu masline Paine cu nuca