Ghidul Serviciilor
Compania De Consultanta Si Audit
inapoi la firma 1360 vizite
Poza Consultanta certificare produs
Foto

Consultanta pentru Certificare Produs - Aplicarea Marcajului CE

Compania de Consultanta si Audit Srl va ofera consultanta in vederea Certificarii de Produs - aplicarii Marcajului CE.

DESCRIEREA MARCAJULUI CE

Pentru orice firma care doreste sa comercializaze produse in UE, marcarea CE este obligatorie.

In conformitate cu directivele UE marcajul CE reprezinta aplicarea practica, in cadrul Comunitatii Europene, a caracteristicilor si cerintelor esentiale pentru produse. Aceasta inseamna ca, daca un produs este certificat in baza acestor cerinte esentiale, el poate fi comercializat in mod liber pe piata Uniunii Europene.

Marcajul CE este o buna modalitate pentru depasirea barierelor tehnice generate de existenta standardelor nationale si a fost rezultatul unei decizii a Consiliului din anul 1985.

In cea mai mare parte a cazurilor certificarea produsului implica implementarea de catre producător a Sistemului de Management al Calitatii in conformitate cu cerintele SR EN ISO 9001:2001. Sistemul ISO 9001 poate fi implementat concomitent cu inceperea consultantei in vederea certificarii de produs.

CERINTE ESENTIALE

Elementele standard ale directivelor CE sunt:

 

OBIECTIVE

Principalele obiective ale marcajului CE sunt:

 

RELATIA INTRE MARCAJUL CE SI CALITATE

Atunci cand un produs este proiectat si apoi fabricat in conformitate cu cerintele de baza ale unei directive a CE, pentru a demonstra si a-i asigura de acest lucru pe toti utilizatorii din tarile europene si pentru a fi comercializat in mod legal, produsul trebuie sa poarte marcajul CE. Marcajul CE nu reprezintă o certificare a calitatii, ci este o conditie prealabila obligatorie de libera circulatie a produselor, vizand sanatatea sau siguranta publica. Marcajul CE arata ca un produs, indiferent unde este fabricat, este conform unei reglementari CE.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.