Ghidul Serviciilor
Consaltis Consultanta Si Audit Bucuresti
inapoi la firma 112 vizite
Poza Raportare non financiara pentru companii
Foto

Având o experienta pluridisciplinara, Consaltis Consultanta si Audit ofera servicii de redactare a raportului non-financiar, conform cerintelor Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr. 1938 si a Directivei 2014/95/UE a Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene.

Parlamentul European a adoptat Directiva privind obligatia marilor companii de a raporta anual o serie de aspecte non-financiare si legate de diversitatea la locul de munca.

Mai exact, este vorba despre informatii din urmatoarele domenii:

Directiva se aplica numai pentru companiile cu peste 500 de angajati, IMM-urile nefiind obligate sa raporteze. În România, Directiva este transpusa printr-un Ordin al Ministerului Finantelor Publice (nr. 1938 din 17 august 2016 publicat în Monitorul Oficial Partea I, 680/2.IX.2016) ce transpune partial prevederile Directivelor Europene în materie de prezentare de informatii nefinanciare si cu privire la diversitatea "în cadrul unor întreprinderi si grupuri mari". Raportul de sustenabilitate va fi predat MFP la data depunerii bilantului contabil.

În baza acestui Ordin, declaratia nefinanciara va cuprinde obligatoriu informatii despre aspectele de mediu, sociale si de personal, respectarea drepturilor omului, combaterea coruptiei si a darii de mita, inclusiv:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.