Ghidul Serviciilor
Consiliul Concurentei
inapoi la firma 379 vizite
Poza Despre UPP
Foto

IntroducereIntroducerea noului sistem de management public, in genereal, si dezvoltarea sistemului de elaborare a politicilor publice, in special, reprezinta una din directiile principale de dezvoltare adoptate de tarile UE si OCDE pentru a creste eficienta, responsabilitatea si transparenta institutiilor publice.

 

Si pentru Romania, unul din obiectivele importante in procesul de reforma a administratiei publice il reprezinta managementul politicilor publice.

Pentru realizarea acestui obiectiv s-au infiintat la nivelul ministerelor, autoritatilor publice si altor organe specializate ale administratiei publice entitati specializate in domeniul politicilor publice denumite Unitati de Politici Publice.In cadrul Consiliului Concurentei, in baza Ordinului nr. 65 din 27.III.2006 emis de Presedintele Consiliului Concurentei, s-a infiintat, Unitatea de Politici Publice, structura subordonata Presedintelui.

 

Componenta UPP

Coordonarea Unitatii de Politici Publice este asigurata de:

Vasile Seclaman - Secretar General al Consiliului Concurentei

Componenta echipei:

Maria Alexandru – director

Luminita Popa – manager public;

Roxana Nastase – consilier de integrare;

 

Atributii UPP

Ofera consultanta departamentelor de specialitate pentru elaborarea si fundamentarea propunerii de politici publice;

Ofera consultanta departamentelor de specialitate pentru selectarea variantei de politici publice aleasa pentru a fi implementata;

Elaboreaza rapoartele de monitorizare si evaluare cu privire la politicile publice initiate si implementarea lor;

Colaboreaza cu alte UPP in vederearealizarii obiectivelor sale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.