Ghidul Serviciilor
Proiectim Construct - Constructii, Insalatii, Amenajari, Timisoara
inapoi la firma 232 vizite
Poza Alimentari cu apa
Foto

Apa constituie unul din elementele care conditioneaza desfasurarea vietii oamenilor si intervine ca un factor determinant in aproape toate procesele tehnologice.

Sursele de apa din natura trebuie sa asigure alimentarea cu apa, din punct de vedere cantitativ si calitativ, a consumatorilor din centrele populate, industriale si agrozootehnice.

Principalele surse de alimentare cu apa sunt cele de suprafata si cele subterane.

Un sistem de alimentare cu apa reprezinta totalitatea constructiilor si instalatiilor utilizate pentru satisfacerea necesarului de apa al centrelor populatre si industriale si se compune din: captarea apei, transportul (aductiunea), inmagazinarea, pomparea si distributia apei.

Alimentari cu apa rece

O retea exterioara de alimentare cu apa rece cuprinde  totalitatea conductelor, armaturilor, aparatelor de masura, siguranta si control, constructiilor si instalatiilor, accesorilor care asigura transportul apei de la rezervoarele de acumulare sau de la instalatiile de ridicare a presiunii apei, pana la conducte de racord ale consumatorilor si constituie o parte componenta a sistemului de alimentare cu apa a localitatii sau industriei. Reteaua exterioara de alimentare cu apa trebuie sa asigure debitul maxim orar, la presiunea de serviciu necesara. Presiunea de serviciu este presiunea minima necesara care trebuie asigurata, in orice punct de bransament al  instalatiilor interioare la reteaua exterioara, pentru a putea fi furnizat debitul necesar de apa pentru consum menajer, industrial sau pentru combaterea incendiilor. Presiunea maxima admisa in retelele exterioare de alimentare cu apa este de 6 bar stabilita din conditia de rezistenta a instalatiilor interioare din cladiri.

La proiectarea retelelor exteriare se tine seama de o serie de factori si anume: sistematizarea localitatilor care urmeaza a fi alimentate cu apa, amplasamentul consumatorilor, relieful terenului, configuratia strazilor, caile de acces public si pozitia unor obstacole naturale sau artificiale. Alegerea judicioasa a schemei retelei este rezultatul analizei factorilor de mai sus si a unor calcule de eficenta economica.

Retelele exterioare de alimentare cu apa rece se compun din urmatoarele categorii de conducte:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.