Ghidul Serviciilor
Proiectim Construct - Constructii, Insalatii, Amenajari, Timisoara
inapoi la firma 212 vizite
Poza Alimentari cu apa calda - panouri solare
Foto

Utilizarea energiei solare pentru incalzirea apei calde de consum constituie o solutie economica daca exista conditii climatice favorabile. In tarile cu clima temperata, acest sistem este cuplat cu alte surse de energie pentru prepararea apei calde de consum, cu energie electrica sau energie termica de la un punct termic sau o centrala termica.

Captarea energiei solare se poate realiza in mai multe moduri, si anume: cu panouri solare, cu oglinzi parabolice, cu baterii solare etc.

Cel mai utilizat este sistemul cu panouri solare. Panoul solar este constituit dintr-o rama metalica sau din lemn, avand interiorul vopsit cu vopsea neagra absorbanta de radiatii. In interiorul panoului se monteaza o serpentina din tevi cu aripioare longitudinale vopsite in negru sau cu tevi fixate de o tabla vopsita in negru, racordate la un distribuitor si respetiv, un colector. Partea inferioara a panoului solar este izolata termic.

In circuitul solar, apa este vehiculata de o pompa. Caldura preluata prin radiatia solara de catre apa din circuitul solar este cedata, printr-o serpentina de incalzire, masei de apa dintr-un rezervor de acumulare, prevazut la partea inferioara cu un racord la reteaua de alimentare cu apa rece sub presiune si la partea superioara cu racord la reteaua de distributie a apei calde de consum.

Pompa din circuitul solar este pusa in functiune la comanda unui regulator diferential de temperatura, care primeste impulsuri de la doua termostate, unul controland temperatura apei din rezervorul de acumulare si celalalt din panoul solar. Temperatura apei calde de consum, poate fi reglata printr-un termostat care comanda un ventil cu trei cai ce realizeaza o reglare proportionala intre debitul de apa calda evacuat din rezervor si un debit de apa rece.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.