Ghidul Serviciilor
Constructii Ecologice - Case Din Materiale Naturale, Ghindari, Mures
inapoi la firma 1678 vizite
Poza Avantajele caselor ecologice
Foto

In prezent, din ce in ce mai multi romani se orienteaza spre casele ecologice datorita avantajelor pe care le au comparativ cu cele clasice. O casa ecologica este realizata partial sau integral din materiale naturale, de la structura de rezistenta, structura peretilor si pana la finisajele interioare si exterioare si invelitori. Inca din faza de proiectare se iau in calcul unele aspecte, cum ar fi conditiile de vecinatate si formele de relief. Se evita zonele cu bariere solare (o casa ecologica trebuie sa aiba o buna orientare catre soare), constructii inalte si vegetatie foarte deasa. Casele ecologice sunt confundate cel mai adesea cu cele din lemn sau pasive. Simpla folosire a lemnului ca principal material de constructie nu face ca o anumita constructie sa fie si ecologica

Daca pe vremuri, oamenii construiau astfel de case din instinct, în urma aparitiei materialelor de constructii moderne, cu tot felul de „calitati” benefice si a unui marketing din ce în ce mai bun, au început sa apara casele a caror materiale contin tot mai multe materiale daunatoare asupra sanatatii! Avantajele caselor naturale sunt în primul rând originlitatea, eficienta si faptul ca sunt mai trainice decât vor sa creada cei care îsi doresc vile somptuase din fier , sticla si beton.

Care sunt avantajele unei case din materiale naturale?

În primul rând climatul : Utilizarea materialelor ecologice in construirea unei case imbunatateste automat calitatea aerului din interior. Acest aspect este foarte important, deoarece aerul pe care-l respiram in fiecare zi, cu regularitate, ne afecteaza starea de sanatate, in bine sau in rau, in functie de calitatea si puritatea lui. În orice anotimp exista o umiditate de 50% în casele eco. Iarna este excelent, pentru ca din cauza aerului uscat exista tot felul de probleme cu gâtul. Având umiditate 50%, scapam de acestea. Alt avantaj este faptul ca energia solara este pastrata între peretii casei, iar amprenta asupra mediului este aproape 0. Unul dintre cele mai importante avantaje este si pretul mic de constructie.

Materiale naturale, nepoluante Materialele de constructii le poti gasi chiar pe terenul unde construiesti sau în apropierea acestuia. Acest lucru poate micsora costurile. Deoarece materialele sunt naturale, nu poluezi nici mediul înconjurator dar mai important este ca nu pui îm pericol sanatatea celor care vor locui în casa1. Eficiente, economice

Peretii din unele materiale naturale au un nivel foarte înalt de izolare termica. O casa cu astfel de pereti este calduroasa iarna si racoroasa vara. Temperatura se pastreaza constanta pentru mai mult timp, ceea ce înseamna ca pe termen lung ati putea economisi pâna la 75% din costurile pentru încalzirea/racirea casei.

2. Rezistenta

Casele construite din materiale naturale, contrar temerilor multora care stiu prea putine despre acestea, sunt mult mai rezistente la cutremure si incendii. Explicatia este foarte simpla : majoritatea materialelor de constructii naturale sunt foarte flexibile, iar unele efectiv nu ard. Daca se alee o combinatie buna a acestor materiale (de exemplu pereti din paie cu tencuiala de argila) putem obtine o casa rezistenta atat la cutremure cat si la incendii. Oricum in institutii din tari occidentale s-au facut teste de rezistenta la cutremur si incendii, iar rezultatele au fost mult peste asteptari. (de ex. o casa din baloti de paie tencuita cu argila, a rezistat la o temperatura de 2000 grade celsius, 180 minute!)

3. Costuri reduse

Din moment ce o casa “verde” este construita folosind materiale durabile si de inalta calitate, pe termen lung costurile de intretinere si renovare vor fi mai mici decat ale unei case standard.Costurile acestor tipuri de case pot fi foarte scazute din doua motive : materialele de constructii ne sunt oferite de natura, deci avem de platit maximum transportu acestora, iar al doilea motiv este ca sunt usor de construit, fiind nevoie doar de cunostinte de baza in domeniul constructiilor si una sau doua participari la workshop de specialitatePrintre avantajele unei case eco, se numara si valoarea ei pe piata imobiliara. In cazul in care se hotaraste sa o vanda, datorita acestor imbunatatiri, proprietarul unei asfel de case va obtine un pret mai mare decat ar obtine pe o casa construita in mod standard, neecologica si ineficienta din punct de vedere energetic

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.