Ghidul Serviciilor
Constructii Case La Rosu, Bucuresti
inapoi la firma 1093 vizite
Poza Case la rosu din lemn
Foto

Datorita greutatii reduse a caselor la rosu pe structura de lemn, fundatia care se realizeaza pentru astfel de case, este una izolata. Fundaţiile sunt continue sub pereţi, cu tălpi (blocuri) din beton simplu, cu secţiuni de 40x50cm2, 40x80cm2 şi o grinda de fundare din beton armat –cu secţiunea de 30x60cm2, 40x40cm2 şi 30×1,05 cm2. Pentru fundaţiis-a considerat presiunea convenţională de calcul pc=240 kPa. Structura de rezistenţă a locuinţei are o conformare raţională, cu deschideri normale. Intre grinzile de fundatie se aplica un strat de umplutura compactata, folie de polietilena pentru ruperea capilaritatii, un strat izolant de polistiren extrudat de 2 cm, se monteaza tubulatura pentru scurgeri, peste care se toarna o placa de beton de 10 cm slab aramata. Inaltimea soclului astfel rezultata este de 50 cm.

 

STRUCTURA pentru CASE DIN LEMNStructura unei case de lemn este executata din lemn de rasinoase ( brad, molid ), cu o umiditate acceptata de 15%, la momentul in care aceasta este montata la casa. La realizarea structurii se foloseste lemn profilat cu dimensiuni de 8x8cm, pentru stalpi, talpi si contravantuiri, 5 x 15 cm pentru grinzile de plafon intre nivele, 8×8 cm pentru cosoroabe si capriori, OSB 22 cm pentru pardoseala care acopera grinzile de planseu, scandura de 2.5 cm pentru sageac si astereala. Sistemul de montaj al structurii se realizeaza cu montarea talpii de lemn pe fundatie cu un strat hidroizolator la contactul acestora si prinderea talpii de fundatie cu conectori metalici speciali asigurandu-se astfel prinderea eficienta a structurii de fundatie.INVELITOAREA pentru CASE DIN LEMNDupa finalizarea montajului structurii se trece la montarea invelitorii pe casa,invelitoare din sindrila bituminoasa tip TEGOLA sau optional ,la cererea clientului invelitoare din tabla . Montarea invelitorii presupune si montajul sistemelor de drenaj ( jgheaburi, burlane, etc. ) ale apei preluate de pe invelitoare. Sub stratul de tabla direct peste astereala se monteaza o membrana speciala care protejeaza de condens lemnul, apoi se creaza un caroiaj de lemn de 5 cm care permite aerului sa circule intre tabla si membrana, peste care se monteaza invelitoarea propriu-zisa. In cazul sindrilei bituminoase aceasta se aplica direct peste membrana. Garantia acordata de producator pentru tabla este de 5 ani, iar pentru sindrila bituminoasa de 15 ani.

Ridicarea Planseelor case din lemn

Planseele sunt elementele de construcţie orizontale care realizează preluarea incărcărilor din greutatea oamenilor şi mobilierului şi o transmit pereţilor şi în acelaşi timp asigură conlucrarea peretilor în plan orizontal şi distribuirea sarcinilor orizontale din vânt şi seism. Sunt un element important al casei la rosu.Principalele elemente de rezistenţă pentru casele la rosu ale planşeelor sunt grinzile.  Acest sistem de grinzi şi distanţieri transversali împreună cu duşumeaua alcătuiesc un ansamblu rezistent şi rigid, având o comportare de şaibă rigidă.Prinderea grinzilor de centură pentru casele la rosu se face prin cuie, buloane, colţare şi eclise metalice galvanizate.Peste grinzi se bate stratul suport care se poate constitui din: duşumea geluită din lemn cu grosimi de 22 şi 45mm, duşumea oarba de 24 şi 45mm, placi din OSB de 22mm grosime,parchet laminat.Pe talpa inferioară a grinzilor se poate bate direct stratul de finisaj: gips carton, lambriu, etc. sau aceasta poate rămâne aparentă şi se lăcuieşte.

Ridicarea peretilor case din lemn

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.