Ghidul Serviciilor
Consultantarapida.ro - Bucuresti
inapoi la firma 152 vizite
Poza Dreptul muncii
Foto

Dreptul Muncii reglementeaza releatiile dintre angajator si angajat. Legea si instantele protejaza in general pe cei: slabi sau lipsiti de aparare, in cazul de fata angajatul ce are o pozitie de subordonare fata de angajator.

Servicii
Consultatii juridice
Redactarea de cereri de chemare in judecata, intampinari, cereri reconventionale, cereri de apel si recurs, ordonante presedintiale, concluzii scrise, intocmirea de acte juridice specifice dreptului muncii;
Asistenta juridica, consultatii juridice si reprezentarea in fata Caselor de Pensii, a angajatorilor si a instantelor de judecata, pentru evitarea sau rezolvarea diferendelor ce se ivesc in domeniul asigurarilor sociale.
Asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor de judecata de orice grad pentru:

Actiuni in justitie Dreptul Muncii
 Contractul de munca – negociere, incheiere si desfacere
 Relatiile dintre angajat si angajator
 Protectia muncii, P.S.I. si paza
 Negocieri si medieri
 Decizii de imputare si angajamente de plata
 Reincadrarea in munca si plata salariilor restante
 Disponibilizari, salarii compensatorii, ordonante
 Stabilirea si plata pensiilor, civile si militare
 Contestarea deciziei de pensionare si recalcularea pensiei
Detasare angajati

Proceduri
In cazul concedierilor nejustificate sau neintemeiate se poate chema in judecata societatea sa fie obligata la anularea decizie de concediere, reincadrarea in munca si plata salariilor restante. Cazuri de nulitatea ale deciziei se pot gasi prin analizarea procedurii si gasirea unor nereguli sau lipsuri precum: semnatura, neparticiparea anumitor persoane, etc.

Un alt caz intalnit este neplata salariilor sau oprirea nelegala a unor parti din salariu. Uneori angajatorul considera ca plata salariilor este o datorie care poate astepta si cateva luni sau isi acopera prejudicii pe care ar fi normal sa si le asume din salariile angajatilor. Sumele se pot recupera incluzand penalitati si cheltuieli de judecata. Societatile nu au voie sa opreasca salariul unui angajat chiar daca este in culpa fara sa aiba o hotarare judecatoreasca.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.