Ghidul Serviciilor
Contador Consulting
inapoi la firma 39 vizite
Poza Expertiza contabila asociatii proprietari
Foto

In cazul in care aveti nelamuriri privind modul de calcul si distribuire a cheltuielilor in cadrul asociatiei dumneavoastra, echipa noastra poate realiza la cerere expertiza contabila extrajudiciara pentru problemele semnalate.

Recomandam realizarea unei expertize contabile extrajudiciare in urmatoarele cazuri:
1) pentru a fundamenta in cazul unui proces de mediere sau intelegere intre asociatie si proprietarii restantieri modul de calcul al cotelor ce le-au fost repartizate, cu explicarea detaliata a acestora. De cele mai multe ori in activitatea noastra am observat ca atunci cand li se explica, o parte dintre proprietari inteleg cum sta exact situatia si sunt dispusi sa incheie un agajament de plata pentru achitarea datoriilor fara a mai fi nevoie de actionarea lor in instanta. Acest lucru duce la o reducere a costurilor viitoare pentru asociatie (pentru reprezentarea in instanta si executarea silita) si a timpului in care asociatia reuseste sa isi recupereze datoriile.
2) pentru verificarea modului de calcul a cotelor de intretinere pentru un apartament anume care inregistreaza restante la intretinere, in cazul in care urmeaza sa fie actionat in instanta, pentru a nu avea surprize neplacute si sa fie respinsa actiunea de catre judecatorie.
3) pentru verificarea modului de calcul al listelor de intretinere pe o anumita perioada de timp, pentru intreaga asociatie. In cazul in care exista suspiciuni privind modul de repartizare a cheltuielilor din trecut, se poate realiza o experiza contabila extrajudiciara ce va releva daca a fost aplicata corect legislatia in vigoare, hotararile adunarii generale a proprietarilor si ale comitetului executiv.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.