Enzimele digestive sunt garantiile unui proces digestiv optim.
Rezultatul final al digestiei consta in descompunerea hidratilor de carbon pana la monozaharide (in principal pana la glucoza), a proteinelor pana la aminoacizi, a lipidelor pana la acizi grasi si glicerina, a acizilor nucleici pana la baze nucleotidice si pentoze.
In lipsa enzimelor digestia alimentelor consumate nu s-ar mai putea realiza si organismul n-ar mai fi in masura sa extraga elementele necesare din hrana. Cu ajutorul enzimelor se elibereaza din alimente vitamine, aminoacizi si substante minerale necesare pentru functionarea normala a organismului. Deoarece fiecare enzima contribuie la prelucrarea unei substante nutritive, diversele enzime nu se pot substitui intre ele. In cazul in care apare o carenta enzimatica de orice tip, se produc dereglari ale procesului digestiv (meteorism, dereglarea tranzitului intestinal, etc.), care mai devreme sau mai tarziu vor facilita si declansa unele boli
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.