Substantele fitoncide continute in scoarta stejarului distrug microorganismele patogene asfel incat scoarta de stejar este folosita adesea in bolile infectioase. De asemenea, scoarta de stejar contine hidrati de carbon, amidon, proteine, pectine, cuartit, levurin, tanin.
[cut
Scoarta de stejar are efect antiinflamator, antiseptic si antiparazitar. Acest produs este indicat in hemoragii digestive, gastrita, ulcer gastric, diaree, hemoroizi, hematurie, rahitism. In combinatie cu alte plante medicinale, scoarta de stejar se foloseste in tratamentul adjuvant al tuberculozei si malariei.
Sub forma de gargara decoctul din scoarta de stejar se aplica in gingivite, stomatite, angine, inflamarea mucoasei laringelui si faringelui, pentru fortificarea gingiilor.
Scoarta de stejar se aplica sub forma de cataplasme in hemoroizi si arsuri de diverse grade. De asemenea, se poate aplica pe rani, taieturi, inflamatii ale pielii si leziuni insotite de secretii abundente. Opreste hemoragiile externe, avand rezultate apreciabile.
Scoarta de stejar alb combate transpiratia excesiva a picioarelor. Este eficienta in inflamatiile sistemului genito-urinar (sub forma de spalaturi) precum si in infectiile cu trichomonas.
Compozitia: scoarta de stejar alb, celuloza, ulei vegetal hidrogenat, pudra de salcam, croscarmeloza de sodiu, stearat de magneziu.
Mod de administratie: cate 2 pastile de 2 ori pe zi, in timpul mesei.
Atentie: a se evita supradozarea in caz de constipatii.
Contraindicatii : nu exista.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.