Ghidul Serviciilor
Cp Med Laboratory
inapoi la firma 270 vizite
Poza Consultanta de mediu
Foto

Avizul de mediu este obligatoriu in urmatoarele situatii:

Acordul de mediu - act tehnico-juridic prin care, autoritatile competente pentru protectia mediului, stabilesc conditiile de realizare a proiectului din punct de vedere al protectiei mediului. Solicitarea acordului de mediu este obligatorie pentru proiecte de investitii noi si pentru orice modificare sau extindere care poate avea efecte semnificative asupra mediului, inclusiv pentru proiectele de dezafectare. Acordul de mediu sta la baza acordarii ulterioare finalizarii proiectului a autorizatiei de mediu.

 

Autorizatia de mediu este obligatorie la punerea in functiune a proiectelor de activitati noi pentru care a fost emis acordul de mediu, precum si pentru functionarea sau modificarea functionarii activitatilor existente cu impact asupra mediului. In functie de impactul asupra mediului al activitatilor supuse autorizarii, autoritatile publice pentru protectia mediului vor aplica proceduri diferentiate de emitere a autorizatiilor de mediu.

 

Activitatile sunt incadrate dupa impactul acestora asupra mediului, dupa cum urmeaza:

a) activitati cu impact nesemnificativ, activitati pentru care nu se emit autorizatii de mediu. Pentru aceste activitati solicitantii vor prezenta doar declaratii pe propria raspundere;

b) activitati cu impact redus asupra mediului, activitati care nu sunt supuse unei proceduri specifice de autorizare sau pentru care nu este necesara efectuarea unui bilant de mediu in vederea emiterii autorizatiei de mediu. In vederea incadrarii corecte a acestor activitati solicitantii vor depune o fisa de prezentare a activitatii;

c) activitati cu impact semnificativ asupra mediului, activitati ce sunt supuse unei proceduri integrate de autorizare sau pentru a caror autorizare este necesara efectuarea unui bilant de mediu. In vederea autorizarii, in aceasta categorie sunt incluse, de asemenea, dar sunt exceptate de la realizarea bilantului de mediu, activitatile noi pentru care emiterea acordului de mediu a avut la baza un studiu de evaluare a impactului asupra mediului. In vederea incadrarii corecte a acestor activitati solicitantii vor depune o fisa de prezentare a activitatii.

 

Avizul de gospodarire a apelor, act necesar in faza de proiectare si care reglementeaza regimul lucrarilor si activitatile cu efecte potential negative asupra apelor.

 

Autorizatia de gospodarire a apelor, act necesar in momentul punerii in functiune sau exploatarea lucrarilor ce fac obiectul avizului de gospodarire a apelor.

 

Acceptul de evacuare, act necesar a se obtine de la detinatorul sistemului de alimentare cu apa si de canalizare - epurare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.