Anul aparitiei sampaniei este considerat anul 1668, insa abia 50 de ani mai tirziu, in anul 1718 abatele Sredino, canonic al catedralii din Rheims, a publicat o carte in care pentru prima data a fost descrisa fabricarea vinurilor spumante...
Vinul spumant clasic de colectie CRICOVA brut este produs in conformitate cu tehnologia clasica franceza Methode Champenoise, prin fermentare secundara in sticla, cu maturarea ulterioara "cuvee" in pozitie orizontala de cel putin 3 ani. Pentru fabricarea acestui spumant sunt folositi struguri selecti de soiuri europene clasice albe Pinot si Chardonnay, cultivati pe plantatiile din partea centrala a Moldovei.
Culoarea limpede, galben-pai a vinului si buchetul perfect echilibrat, cu aroma fina de floarea-soarelui anticipa gustul sau pur si proaspat.
Acest vin eminent isi va realiza pe deplin potentialul pretios, daca va fi servit la o temperatura de circa 6-8° С, insotit de variate gustari reci, ca de exemplu tartine cu caviar, branzeturi nobile, salate, fructe si pomusoare proaspete etc.
Vinurile spumante de la CRICOVA intotdeauna Va ajuta sa celebrati cele mai frumoase clipe ale vietii Dumneavoastra in pline culori!
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.