Ghidul Serviciilor
Construct Acoperis - Montaj Si Reparatii Acoperisuri, Mansardari, Bucuresti
inapoi la firma 487 vizite
Poza Sistem pluvial / parazapezi
Foto

Montaj - Reparatii - Intretinere

Montajul corect al jgheaburilor si burlanelor este crucial pentru asigurarea unei colectari si evacuari eficiente a apelor pluviale, contribuind la functionarea optima a acoperisului. O atentie sporita in montarea acestor accesorii este esentiala pentru a preveni problemele precum scurgerea apei si infiltrarea acesteia in locuinta.

 

Iata cateva aspecte importante de luat in considerare pentru un montaj corespunzator.

 

Alegerea materialelor de calitate: Accesoriile de acoperis ar trebui sa fie realizate din otel cu grosime de minim 0,6 mm, oferind o protectie eficienta impotriva coroziunii si asigurand durabilitate pe termen lung.

 

Dimensiuni si asamblare: Este crucial sa se aleaga dimensiuni adecvate pentru jgheaburi si burlane, astfel incat acestea sa poata gestiona cantitatea de apa pluviala in mod eficient. De asemenea, sistemul de asamblare ar trebui sa fie solid si sigur, pentru a evita scurgerile si deteriorarile in timp.

 

Instalare corecta: Montajul trebuie efectuat cu atentie si precizie, asigurandu-se ca jgheaburile si burlanele sunt pozitionate corect si ca sunt conectate in mod corespunzator la sistemul de scurgere a apei. Orice fisuri sau goluri ar trebui sa fie sigilate adecvat pentru a preveni scurgerile.

 

Intretinere regulata: Este important sa se efectueze intretinerea periodica a jgheaburilor si burlanelor, curatandu-le si verificandu-le pentru eventuale deteriorari sau blocari, astfel incat acestea sa functioneze in mod optim in orice conditii meteorologice.

 

Prin respectarea acestor principii si acordand o atentie deosebita in montarea si intretinerea jgheaburilor si burlanelor, puteti asigura un sistem eficient de colectare si evacuare a apelor pluviale, contribuind la protejarea eficienta a locuintei impotriva deteriorarilor cauzate de umezeala si infiltrari.

Va putem furniza si monta urmatoarele:

Pentru montare, trebuie stabilite cateva aspecte privind dimensiunea accesoriilor: se va determina cantitatea de precipitatii care se scurge pe jgheab, apoi se stabileste dimensiunea burlanului, apoi cea a jgheabului.

 

Numarul necesar de jgheaburi si burlane se va stabili in functie de marimea casei. Astfel, se va tine cont de conditia fiecarui burlan, de capacitatea lui de a evacua apa samd. In general, intervalul intre carligele de jgheab va avea 500-600 de mm, pe capriori, cu o inclinatie de 5 mm pentru fiecare metru de jgheab. Pentru taierea jgheaburilor si al burlanelor se poate folosi un fierastrau manual, o foarfeca electrica sau una de mana. NU este indicata folosirea flexului pentru ca acesta va distruge straturile de vopsea anticorozive!

 

Asadar, dupa ce veti fi comandat toate materialele necesare, veti incepe cu instalarea carligelor de jgheaburi. Veti stabili directia pantei jgheaburilor, apoi fixati primul si ultimul carlig al pantei; se intinde o sfoara, iar celelalte carlige se vor fixa la 500-600 mm, pe directia sforii. Jgheabul va fi montat pe carlige.

 

Un al doilea pas va fi de realizarea racordurilor jgheab-burlan, prin formarea unei deschideri in jgheab care sa permita evacuarea apei. Apoi se va face racordarea cu burlanul.

 

Se vor monta capacele de la jgheaburi, in ambele capete, apoi se vor realiza imbinari care sa dea flexibilitate produsului finit.

 

Se mai pot imbina diverse elemente de legatura la burlane, fie pentru a permite burlanului sa se fixeze de peretele casei, fie pentru a prelungi lungimea burlanului.Daca vi se permite, puteti monta coltare, pentru legatura intre jgheaburile a doua laturi diferite ale casei.

De asemenea, ramificatiile Y se folosesc pentru legarea mai multor scurgeri la acelasi burlan; plnia colecteaza apa din dolie; racordul la canalizare se face pentru legatura intre burlan si canalul colector de ape; evacuare se poate folosi cand burlanul nu este racordat la un canal colector.

 Acoperisul indeplineste concomitent doua roluri:

 

Primul este unul functional, pentru ca ne protejeaza ambientul interior de actiunea fenomenelor meteorologice. Cel de-al doilea rol este cel estetic, pentru ca acoperisul, de regula, ar trebui sa respecte sau sa completeze viziunea conceputa pentru casa sau cladirea in cauza.

Specialistii ne ofera un sfat pretios in legatura cu sarpanta. Potrivit acestora, sarpanta sau structura de rezistenta a acoperisului este influentata in mod direct de tipul de invelitoare.

 Potrivit dictionarului de specialitate, parazapada reprezinta un element montat la marginea streasinii unei cladiri sau pe invelitoare (in functie de materialul invelitorii), pentru a impiedica caderea zapezii de pe acoperis.

 

Scopul sau este a tine la distanta eventualele primejdii sau accidentari, ce pot aparea din tandemul acoperis – zapada.

Pe piata, veti gasi parazapezi pentru acoperis confectionate din diferite materiale, mai precis, vorbim despre parazapezi din plastic sau parazapezi din metal. Totodata, acesti parazapezi se gasesc in diferite lungimi si pot fi elemente punctuale sau baghete profilate.

Acest accesoriu are o insusire extrem de importanta, ce satisface atat criteriul de montare, cat si criteriul de pret. Parazapezile sunt concepute special pentru a se plia pe toate tipurile de invelitori existente pe piata.Dupa ce v-ati hotarat sa aplicati acest accesoriu pe acoperis, urmeaza o noua etapa de decizie. De aceasta, trebuie sa optati pentru unul din cele trei tipuri de sisteme de parazapezi:

 

parazapezi tubulare;

parazapezi grilaj – sunt alcatuite din gratare cu dimensiuni standard si console de fixare pe invelitoare:parazapezi tabla.

 De exemplu, parazapezile tubulare, indiferent ca vorbim despre variantele cu doua sau trei tuburi, sunt recomandate pentru acoperisurilor ce au o suprafata sau o panta mica sau pentru casele situate in zone unde nu exista ninsori puternice.

 Printre materialele de care avem nevoie pentru montarea parazapezilor se numara:

Inainte de final, precizam ca alegerea parazapezilor se face tinand cont de cativa parametri:

 Va recomandam ca montarea parazapezii, cat si intregul proces de montare al acoperisului, sa fie executat de o echipa de profesionisti.

Pentru a evita neplacerile ce se pot ivi in lunile reci de iarna, merita sa faceti aceasta investitie.

Parazapezile reprezinta un accesoriu foarte practic, dar si un element de siguranta, pentru sistemul de functionare al acoperisului casei noastre.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.