Ghidul Serviciilor
Cris Smile-Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 1849 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

Chirurgie dentară, ultimul tărâm pentru salvarea danturii La prima vedere nu pare, însă tinerii sunt o categorie de pacienţi care, în mod frecvent, au nevoie de intervenţii specializate de chirurgie dentară. Ritmul de viaţă activ, leziunile produse în mod accidental în timpul antrenamentelor sau a competiţiilor sportive, micile incidente casnice sau căderile întâmplătoare devin ocazii ce-i predispun la traumatisme orale, inclusiv dentare. In situaţiile mai grave, în ciuda tehnologiilor dentare avansate şi a tratamentelor de endodonţie şi de estetică dentară, cu tot profesionalismul medicilor din acest cabinet stomatologic, dintîi afectaţi nu mai pot fi salvaţi. Astfel, “nefericiţii” în cauza se transformă în “candidaţii” perfecţi pentru procedurile de chirurgie dentară, adeseori însoţite şi de extracţii dentare.chirurgie dentară.

 

Chirurgie dentară. Caracteristici de baza Chirurgia odontostomatologica, ce este cunoscută şi cu denumirea de chirurgie dentară, se ocupă cu acele intervenţii chirurgicale ce au drept scop remedierea unor situaţii anatomice sau biologice dificile. Este vorba despre împrejurări în care inestetismele sau afecţiunile orale nu pot fi rezolvate sau ameliorate cu ajutorul altor tipuri de tratamente stomatologice.

 

Cu ce suntem diferiți? Includerea acestei ramuri stomatologice printre tratamentele cabinetului nostru, ne permite rezolvarea cazurilor de extracţii dentare şi nu numai. Această specializare facilitează de altfel şi efectuarea intervenţiilor complexe: De la nivelul osului alveolar şi a ţesutului gingival; Ce interesează ţesuturile moi şi mucoasele cavităţii orale; Ce includ şi tratarea formaţiunilor chistice de natură patologică. Importantă tehnicilor de chirurgie dentară Specializarea medicilor noştri în chirurgie dentară permite reabilitarea dinţilor care, în absenţa tehnicilor chirurgicale, ar fi definitiv compromişi. Asociate şi cu alte ramuri stomatologice, procedurile acestei categorii au rolul să: Asigure terapia ţesuturilor de susţinere dentară (peridontiu) afectate de boală parodontală; Corecteze anomaliile osoase şi gingivale în aşa încât pacienţii să poată beneficia de implanturi dentare rezistente; Atenueze diformităţile scheletului fetei (oasele maxilare şi mandibulare) astfel încât să permită terapiile ortodontice cu aparate dentare; Faciliteze extracţia rădăcinilor incluse în osul arcadei sau a dinţilor incomplet erupti şi acoperiţi de gingii; Permită ablaţia vârfului rădăcinii dentare (rezectie apicală) afectate de o infecţie (granulom); Trateze şi să corecteze patologiile gingivale, eliminând astfel inestetismele (de exemplu “surâsul gingival”).

 

Care sunt intervențiile noastre de chirurgie dentară? Extracții dentare simple Extracţiile dentare simple ale dinţilor monoradiculari (canini, incisivi) sau pluriradiculari (molari, premolari) reprezintă cele mai frecvente proceduri de chirurgie dentară pe care le efectuăm în acest cabinet stomatologic din Bucureşti. Chiar dacă uneori este nevoie de mai multă precizie din partea specialistului în chirurgie dentară şi de cunoaşterea unor tehnici specifice, manevrele sunt simple şi rapide.

 

Extracții dentare incluse Extracţiile dentare incluse sunt destinate elementelor dentare (cel mai adesea este vorba despre ultimii molari şi de canini) care, deşi trecută perioada normală de erupţie, nu au “răsărit” pe arcadă. Adeseori, aceştia rămân parţial / total “cufundaţi” în osul maxilar sau mandibular, fiind acoperiţi de gingie. În unele cazuri pot să crească într-o direcţie greşită, situaţie ce poate cauza o serie de probleme: ~  Inflamatia şi durerea gingiilor; ~  Dificultatea de a mai deschide gură; ~  Igienă dentară dificilă; ~  Apariţia proceselor cariogene; ~  Formarea chisturilor.

 

Extirparea chisturilor maxilare (chistectomie) Chisturile sunt un fel de cavităţi patologice nou formate la nivelul arcadei şi acoperite de o membrană epitelială. În cabinetul nostru de stomatologie Bucureşti ajung pacienţi cu diverse formaţiuni chistice: ~  Chisturi dentare, ce afectează un dinte / ţesutul de susţinere (parodontiu); ~  Chisturi radiculare de natură inflamatorie, localizate la nivelul rădăcinii dintelui; ~  Chisturi foliculare, caracterizate de prezenţa coroanei dentare în cavitatea chistică; ~  Chisturi traumatice, apărute că urmare a unor leziuni accidentale.

 

Rezectie apicală (apicectomie) chirurgie dentară Rezectia apicală, că tehnică de chirurgie dentară, presupune tăierea (ablaţia) porţiunii din vârful rădăcinii dinţilor (porţiunea apicală) monoradiculari sau pluriradiculari. Obiectivul acestei intervenţii este de a sigilă canalul apical atunci când procedura nu a fost posibilă prin tratamentele de endodonţie (obturatii coronare, tratamente de canal). Dacă procedura de devitalizare (tratamentul endodontic) da greş, există riscul formării infecţiilor cronice (granuloame) la baza rădăcinii dentare.

 

Chirurgie dentară preprotezica Intervenţiile de chirurgie dentară preprotezica au drept scop rezolvarea leziunilor de la nivelul parodontiului (ţesutul de susţinere dentar). În unele cazuri, pacienţilor ce au nevoie de restaurări dentare (lucrări de protetică, punţi dentare sau coroane dentare), le recomandăm în prealabil o serie de terapii parodontale particulare: ~  Adiţie de os sau creşterea cantităţii de os alveolar; ~  Sinus Lift, ce presupune regenerarea osoasă a arcadei superioare; ~  Remodelare estetică a ţesuturilor moi (gingivectomie) în caz de hiperplazie gingivală.

 

Extracții dentare, recuperare totală fără durere Cariile dentare se numără printre cele mai răspândite afecţiuni ale cavităţii orale şi dacă nu sunt tratate la timp, riscă să se finalizeze prin extracţii dentare. Pacienţii ce păşesc în cabinetul stomatologic Cris Smile, adeseori ne vizitează cu gândul că vor scapă uşor, cu o simplă devitalizare dentară, urmată de o banală plombă (obturatii coronare). Din păcate, amânarea curelor corespunzătoare sau încredinţarea tratamentelor stomatologice unor mâini nepricepute sunt exemple de tactici “recompensate” cu o ultima alternativă. Este vorba despre intervenţiile ireversibile de chirurgie orală sau de comunele extracţii dentare. Medicii cabinetului de stomatologie Bucureşti Cris Smile le pun în aplicare doar după o atentă verificare a situaţiei cavităţii orale a fiecărui pacient.

 

Extracții dentare. Caracteristici de baza Extracţiile dentare sunt proceduri de chirurgie orală ireversibile, ce constau în excizarea dinţilor din locaşul în care se află, adică din osul alveolar. Motivele pentru care cineva trebuie să se supună acestor intervenţii invazive pot fi: ~  De natură patologică (cauzate de patologii orale); ~  De natură fizică, datorate traumatismelor accidentale. Un dinte este extras doar dacă din motivele prezentate anterior, permanentă să în cavitatea orală da naştere unor situaţii mai grave. Mai exact, noi nu extragem un dinte decât dacă este absolut necesar şi doar după ce ne-am asigurat că nu îl putem salva prin alte tratamente precum cele de endodonţie, de restaurare dentară sau de estetică dentară. chirurgie dentara Exceptie fac aşa-zisele “masele de minte” (ultimii molari), caz în care efectuăm extracţii dentare în mod preventiv. Din cauza localizării, igienă dentară este mult îngreunată, iar prin extracţii dentare se pot evita unele tulburări viitoare: ~   Inflamaţii gingivale; ~   Depuneri de placă bacteriană; ~   Acumulări de tartru; ~   Boală parodontală; ~   Carii dentare; ~   Malocluzii.

 

Cum se efectuează procedura finalizată cu o extracție dentară? Modul în care se desfăşoară procedura propriu-zisă de chirurgie extractivă, cu toate că de regulă este considerată o intervenţie de rutină, ce nu pune în pericol sănătatea pacienţilor noştri, depinde de câţiva parametri: ~   Complexitatea tabloului clinic al fiecărui pacient; ~   Poziţionarea dintelui; ~   Lungimea şi formă rădăcinii; ~   Posibilitatea medicului de a avea acces în zona respectivă; ~   Necesitatea de a inciză ţesutul gingival; ~   Vârstă pacienţilor, etc. Pentru evaluarea acestor variabile este necesară o prima vizită în cabinetul stomatologic, însoţită de radiografia dentară. Toate intervenţiile sunt executate cu o grijă deosebită, astfel încât să nu compromitem ţesutul osos de susţinere. În acest mod ne asigurăm că pacienţii, dacă doresc, vor putea efectua într-o etapă succesivă, un implant dentar fără să mai apeleze la alte proceduri de reconstrucţie osoasă (adiţie de os, sinus lift). Extracţiile dentare pot decurge în două moduri şi pentru temperarea temerilor pacienţilor, sunt asociate în prealabil cu procedurile de sedare generală IV asistată de medic sau de inhalosedare (depinde de gradul de rezistenţă şi de suportabilitate):

 

Extracții dentare simple chirurgie dentară Pe parcursul acestei proceduri, dintele este desprins din habitaclul de origine cu ajutorul unor cleşti. Prin manevre destul de simple stânga-dreapta, este lărgită alveolă dentară, astfel încât să se slăbească rezistenţă rădăcinii şi să înlesnească extracţia. În cazul dinţilor pluriradiculari (cu mai multe rădăcini), coroana şi rădăcina este secţionată cu ajutorul frezelor. Operaţiunea permite extragerea separată a fiecărei rădăcini.

 

Extracții dentare chirurgicale În anumite situaţii, extracţiile dentare necesită o procedura mai complexă. Un exemplu tipic sunt dintîi rupţi, inaccesibili manevrelor medicale sau cei incomplet ieşiţi de sub gingie. Frecvent, extracţiile dentare chirurgicale au că obiectiv îndepărtarea măselelor de minte. Operaţiunea se transformă într-o adevărată intervenţie chirugicală, fiind însoţită de incizarea ţesutului gingival. Pentru reuşită operaţiunii, se poate întâmplă să fie nevoie de sacrificarea unei porţiuni de os.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.