Ghidul Serviciilor
Cris Smile-Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 1849 vizite
Poza Stomatologie copii
Foto

Dentiţia copiilor începe să se dezvolte din timpul vieţii intrauterine. Având rolul să menţină spaţiul destinat dinţilor permanenţi, dintîi de lapte sunt importanţi în estetică dentară şi facială a copiilor şi a bebeluşilor. Dar conservarea acestora în perfectă stare este adeseori obstacolata de viciile comportamentale ale copilăriei, de unele carenţe de nutrienţi, precum şi de obiceiurile alimentare nu tocmai sănătoase.

 

Cu ce suntem diferiți? Indiferent de cât de bine este pregătit, nu orice medic stomatolog este în măsură să acorde curele necesare pacienţilor cu dinţi de lapte. Dentistul ce se ocupă de cei mici sau medicul pedodont este un specialist ce deţine toate competenţele necesare pentru tratarea copiilor. Începând de la răbdarea de fier, specialistul în pedodontie trebuie să ştie cum să-şi abordeze micii pacienţi. Adeseori, aceştia nu păşesc foarte încrezători în cabinetul de stomatologie pediatrică şi de cele mai multe ori se încăpăţânează să se supună vizitelor de specialitate.

 

Medici calificați Medicii cabinetului stomatologic Bucureşti Cris Smile sunt specializaţi şi în stomatologie pediatrică. Obiectivele medicilor noştri pedodonti sunt îndreptate înspre: ~ prevenirea şi tratarea cariilor dentare; ~ asigurarea curelor necesare dinţilor de lapte; ~ educarea copiilor în ce priveşte igienă dentară; ~ tratarea timpurie a malocluziilor cu aparate dentare; ~ intervenţiile de sigilare a primilor dinţi permanenţi; ~ punerea în aplicare a tratamentelor de fluorizare.

 

Abordare personalizată, tratament planificat, rezultate excelente Nu există un moment anume în care părinţii trebuie să vină cu cei mici în cabinetul de stomatologie. Potrivit unor păreri, vârstă optimă ar fi în jur de 4 ani, odată cu încheierea fazei de erupţie a dinţilor de lapte. Alţi specialişti consideră însă oportun că prima vizită să aibă loc chiar înaintea vârstei de un an, tocmai pentru a fi evaluată necesitatea curelor profilactice de fluorizare. Date fiind experienţele noastre trecute cu micii pacienţi, considerăm că este important că prima vizită să nu coincidă neapărat cu iniţierea unui tratament de pedodontie. Trebuie privită mai degrabă că un fel de ambientalizare cu mediul şi nu că o întâlnire obligatorie cu terapiile stomatologice. În timpul vizitei de curtoazie, copilul va putea descoperi că dincolo de halatele albe nu se ascunde “bau bau”. Totodată este fundamental ca raportul dintre părinţi şi copii să fie unul relaxant, fără că adulţii să le transmită celor mici propriile angoase sau temeri motivate de experienţele avute cu mediul spitalicesc.

 

Care sunt tratamentele noastre de stomatologie pediatrică? ~ Pedodontie. Aparat dentar mobil Tratamentele noastre de pedodontie cu aparat dentar mobil au că obiectiv primar ameliorarea, stoparea şi chiar corectarea malformaţiilor structurale ale danturii. “Candidaţii” perfecţi sunt şcolarii şi preşcolarii cu dentiţie de lapte sau mixtă, precum şi adolescenţii cu dentiţie permanentă, ce nu au încă finalizată faza de erupţie. ~ Pedodontie. Inhalosedare Procedura de inhalosedare pediatrică ne permite să ne tratăm micii pacienţi fără frică, anxietate şi nervozitate. Totul este facilitat de protoxidul de zot (“gazul ilariant”) administrat pe cale nazală, ce atenuează sensibilitatea la durere şi le conferă celor mici o profundă senzaţie de linişte, confort şi relaxare. ~ Pedodontie. Dinţi de lapte Prin categoria “dinţi de lapte” încercăm să ne apropiem de părinţii şi copiii ce se confruntă cu problemele aferente dentiţie temporare. În acest fel venim în sprijinul tuturor celor care trec prin diferite etape ale erupţiei sau schimbării dinţilor de lapte. ~ Pedodontie. Igienă dentară la copii Regulile de igienă dentară la copii reprezintă doar primul pas către o dantură impecabilă şi un surâs atrăgător în momentul în care cei mici vor deveni adolescenţi, apoi adulţi. Cunoaşterea lor este facilitată de medicii acestui cabinet stomatologic Bucureşti şi va sunt oferite în completarea tratamentelor de profilaxie dentară şi de pedodontie.

 

Detalii despre stomatologia pediatrică Doar printr-o vizită şi control amănunţit, vom reuşi să identificăm principalele patologii şi probleme orale ale copiilor: 1. Carii dentare

Cariile dentare sunt cele mai frecvente afecţiuni ale pacienţilor de vârstă pediatrică. Din cauza evoluţiei rapide, dacă nu se intervine la timp prin tratamentele de pedodontie, acestea pot duce la pierderea precoce a elementului dentar. Pe de altă parte, cariile profunde pot afecta şi rădăcinile dinţilor permanenţi.

2. Malocluzii

Malocluziile cavităţii orale în perioada copilăriei se datorează în principal viciilor pe care le au cei mici (suptul degetului, suzeta) şi trebuie să reprezinte un fel de semnal de alarmă pentru părinţi. Pentru a fi corectate, malformaţiile danturii (îngrămădirea dinţilor, muşcătura încrucişată, muşcătura profundă, etc.) trebuie interceptate încă din prima faza de evoluţie.

3. Abcesul dentar

Cariile netratate pot da naştere unor complicaţii de formă abcesului dentar. Din cauza propagării rapide a leziunilor cariogene, bacteriile sfârşesc prin a se acumula în jurul pulpei dentare, cauzând infectarea ţesuturilor din jurul dintelui. Abcesul este uşor de recunoscut datorită unor simptome precum: ~ durere localizată; ~ umflarea gingiei; ~ sensibilitatea dentară; ~ respiraţia urât mirositoare; ~ umflarea limfonodulilor submandibulari; ~ stările febrile.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.