Ghidul Serviciilor
Cris Smile Studio - Cabinet Stomatologic, Bucuresti
inapoi la firma 135 vizite
Poza Endodontie dentara
Foto

Anestezia este o procedura medicala dorita de majoritatea, dar, în acelasi timp, temuta de multi. Dorim anestezia deoarece o asociem cu absenta durerii, dar o temem pentru ca adesea implica o injectie, generând anxietate în rândul pacientilor.

Cu toate acestea, este important sa întelegem un lucru esential: prin procedura de anestezie, medicul anestezist întrerupe temporar sensibilitatea nervoasa într-o anumita parte a corpului. Aceasta interventie este cruciala pentru a asigura ca pacientul nu resimte durere sau disconfort în timpul procedurilor medicale la care este supus.

Asemenea altor discipline medicale, stomatologia ofera mai multe optiuni pentru administrarea anesteziei dentare, adaptându-se astfel la preferintele pacientului si cerintele medicului.

Ce este anestezicul si cat dureaza o anestezie dentara?

Anestezia dentara presupune utilizarea substantelor speciale care, pe o perioada determinata, blocheaza transmiterea impulsurilor nervoase. Cu alte cuvinte, aceasta întrerupe temporar fluxul de informatii din zona anesteziata catre creier prin intermediul stimulilor nervosi. Procedura de anestezie implica, în cea mai mare parte a cazurilor, injectarea acestor substante în nervii responsabili de regiunea în care va avea loc tratamentul dentar.

În prezent, exista o varietate de substante anestezice utilizate în stomatologie. Acestea includ:

Durata anesteziei dentare este determinata de medicul stomatolog, în functie de natura interventiei la care va fi supus pacientul. În cazul în care este necesara o prelungire a efectului anesteziei, medicul poate opta pentru utilizarea unui anestezic mai potentat, ajustând si dozajul în functie de specificul fiecarui pacient.

De obicei, perioada de actiune a anesteziei variaza între 1 si 2-3 ore, în care zona sub efectul anesteziei ramâne insensibila si nu reactioneaza la stimuli nervosi.

 Ce tipuri de anestezie se utilizeaza in stomatologie?

Utilizarea tipurilor de anestezie în stomatologie depinde de mai multi factori, iar alegerea este individualizata în functie de caracteristicile fiecarui pacient si specificul interventiei. Elemente cum ar fi vârsta pacientului, greutatea acestuia, starea generala de sanatate si eventualele incompatibilitati cu diverse substante influenteaza selectia tipului de anestezie.

Este esential de mentionat ca, pentru a obtine succesul unei anestezii, medicul stomatolog trebuie sa înteleaga pe deplin situatia pacientului, sa aleaga cu atentie substanta potrivita si sa determine doza adecvata. De asemenea, inflamatia prezenta în zona care urmeaza sa fie tratata trebuie luata în considerare, deoarece o inflamatie severa poate influenta eficacitatea anesteziei.

În ceea ce priveste riscurile, anestezia dentara prezinta un grad de risc semnificativ doar pentru pacientii cu sistemul imunitar slabit sau care se afla într-o stare generala de sanatate precara. De asemenea, pacientii cu tulburari de coagulare sau care iau medicamente cu potential de interactiune cu substantele anestezice ar trebui sa informeze medicul stomatolog în prealabil. De exemplu, medicamentele utilizate pentru tratamentul anxietatii pot fi puternice si trebuie luate în considerare înainte de procedura de anestezie dentara.

În mod obisnuit, anestezia dentara nu produce efecte adverse semnificative, ci, în schimb, poate cauza un disconfort minor în zona în care se realizeaza injectia.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.