Ghidul Serviciilor
Cris Smile Studio - Cabinet Stomatologic, Bucuresti
inapoi la firma 135 vizite
Poza Endodontie dentara
Foto

Mesajul „Trebuie sa scoatem nervul!” poate parea înfricosator pentru multi pacienti atunci când se afla pe scaunul stomatologului. Acest lucru se datoreaza faptului ca nervul dentar este responsabil de transmiterea senzatiilor de durere, ceea ce îi face pe multi sa fie aprehensivi în privinta interventiilor dentare complexe.

Cu toate acestea, procedura de extractie a nervului dentar nu este de fapt o procedura complicata, si vizita la dentist reprezinta singura modalitate prin care putem opri durerile dentare. Aici, se poate scoate nervul care provoaca probleme si se poate trata corespunzator dinteul afectat.

Când o carie patrunde pâna la nivelul nervului si provoaca dureri extreme, este important sa se stie ca procedura de extractie a nervului în sine nu este dureroasa. Gratie progreselor din medicina, de multe ori, extragerea nervului si tratarea cariei pot fi realizate într-o singura sedinta, în cazurile obisnuite.

Ce este nervul dentar?

Nervul dentar este localizat în camera pulpara a dintelui si are un rol crucial în mentinerea sanatatii dintelui. Acesta este compus dintr-o artera, vase de sânge si fibre nervoase.

Artera furnizeaza sânge si substante nutritive dintelui, în timp ce vena transporta sângele înapoi spre inima si tesutul conjunctiv din apropiere. Fibrele nervoase transmit semnalele dintelui catre sistemul nervos central.

Cand este nevoie de scoaterea (extirparea) nervului dentar?

Extragerea nervului dentar este o masura extrema si se aplica doar atunci când pagubele provocate de o carie sunt ireversibile pentru dinte. În majoritatea cazurilor, dentistul va încerca sa salveze nervul si sa mentina dinteul în viata. Doar în situatii exceptionale se va recurge la extragerea nervului.

Când se apeleaza la extragerea nervului, acesta este însotita de o procedura numita obturatie de canal. Acest proces implica umplerea canalelor din camera pulpara a dintelui cu materiale speciale, urmata de reconstruirea partiala sau totala a dintelui, în functie de gradul de deteriorare cauzat de carie.

Când este indicata scoaterea nervului dentar?

Decizia de a efectua extractia nervului dentar este de competenta medicului specialist, dar exista câteva semnale clare care îti pot sugera ca vei avea nevoie de aceasta procedura:

Ce este si cum se realizeaza tratamentul de scoatere a nervului la masea sau dinte?

În primul rând, este esential de mentionat si de subliniat ca tratamentul pentru extragerea nervului dentar nu este dureros. Durerea asociata cu problema nervului este complet diferita de procedura de extractie.În acest context, realizarea tratamentului se face cu echipament specializat, asigurându-se ca pacientul nu resimte disconfort si ca extractia propriu-zisa este efectuata cu celeritate si precizie. Procedura se desfasoara astfel încât sa se minimizeze orice risc de a lasa tesuturi nesanatoase în canalele dintelui înainte de a le umple cu materiale specializate.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.