Învatamântul superior de scurta durata poate constitui în viitor, prin absolventii sai, o sursa de acoperire cu forta de munca pentru toate ramurile si domeniile economico-sociale, inclusive pentru firmele mici si mijlocii care, pe de o parte detin resurse reduse pentru angajarea de specialisti cu studii superioare de lunga durata, iar pe de alta parte, necesitatile lor nu justifica angajarea unor asemenea specialisti.
Colegiul Universitar Economic Bucuresti a luat fiinta în anul 1991 ca o necesitate privind pregatirea la nivel mediu a economistilor în domenii economice importante ale sectorului îndeosebi privat.
Consiliul Colegiului este format din 16 persoane, dintre care 13 cadre didactice si trei reprezentanti ai studentilor.
Colegiul Universitar Bucuresti este reprezentat în Senatul A.S.E. de director, director adjunct si secretarul stiintific.
Mentionam ca functia de director al Colegiului economic Bucuresti a fost detinuta de urmatorii profesori: prof.dr.Valerin Voicu (1991-1993); prof.dr.Nicolae Antoniu (1993-1999); prof.dr.Vasile Ilie - din 1999 si în prezent.
În primul an universitar 1991/1992, Colegiul Economic Bucuresti si-a început activitatea cu 3 specializari: Contabilitate, Organizarea întreprinderilor comerciale si de turism si Prelucrarea electronoca a informatiei economice. În anul universitar urmator, 1992/1993, s-au adaugat specializarile Gestiune bancara si Organizarea productiei si a muncii, iar din anul universitar 1993/ 1994 si specializarea Comert exterior. Pâna în anul universitar 2001/2002 inclusiv, Colegiul a avut, prin urmare, în structura de functionare, 6 specializari care au cunoscut treptat îmbunatatiri care au privit calitatea si nivelul pregatiri studentilor.