Ghidul Serviciilor
Bobilech
inapoi la firma 1282 vizite
Poza Colivii si voliere

stramtoarea Gibraltar, acolo unde astazi Oceanul Atlantic isi intinde apele sale, ar fi existat in timpuri stravechi un mare continent Atlantida. Din acest continent, care a fost acoperit de valurile vesnic neastamparate ale oceanului, a ramas ca marturie a existentei sale, in nord-estul Africii, intre paralelele de 27 si 33 grade latitudine nordica, grupa Insulelor Canare sau „Insulele Fericite”.Aici, in acest loc, cu o flora si o fauna bogata, gasim leaganul unei pasari care, datorita carcateristicilor sale de excelenta pasare de colivie, a fost raspandita in intreaga lume. Ea a fost adorata si iubita atat de crescatorul bogat, cati si de cel sarac, a fost crescuta atat in palate, cat si in case saracacioase. Acesta este CANARUL.

Rase de canari Cresterea canarilor in captivitate, selectia lor de-a lungul secolelor, au avut efecte foarte schimbatoare asupra canarului salbatic si astfel s-au format trei adevarate rase de canari:

1. Rasa canarilor comuni2. Rasa canarilor de tinuta3. Rasa canarilor de cantec

Canarul comunDestul de mic, cu un colorit variat, se caracterizeaza printr-un cantec mai putin apreciat, presarat cu tonuri inalte si „cepaituri”, de unde si numele de „ceperi”. El este crescut in primul rand pentru culoare, cantecul fiind pe plan secund. Aceasta rasa prezinta urmatoarele culori mai frecvente: alb, galben (alburiu pana la galben inchis), orange (portocaliu pana la rosu), brun (izabel-auriu, izabel argintiu si mahon), verde (verde-galbui, verde-cenusiu) si albastru (cenusiu-vanat).

Canarul de tinutaAre o talie foarte mare, picioare foarte lungi cu penele frizate, cu foarte multe varietati, a fost obtinut prin selectie, din canarul olandez. Frizatii din Paris, frizatii olandezi, canarul cocosat, canarul semiluna si canarii motati sunt variantele cunoscute ale canarilor de tinuta. La aceste pasari se apreciaza in primul rand penajul, tinuta, culoarea si apoi cantecul.

Canarul de cantecDenumirea de Roller de Harz provine de la zona muntilor Harz din Germania, unde harnicii mineri, pe langa munca deosebit de grea din subteran, s-au ocupat si de cresterea canarului, preocupandu-se in mod special de perfectionarea cantecului. Corespunzator temperamentului sau focos, canarul de cantec poseda cea mai mare caloare a cantecului. Pasarea are o structura puternica, capul este asemanator cu cel al caneparului, picioarele sunt scurte, dar puternice. culoarea lui obisnuita este un galben de paie, gri-verzui si verde. Unii crescatori procedeaza foarte gresit cautand doar canari de culoare galbena, excluzand de la reproductie pe cei baltati si verzi, ceea ce duce la degenerare, dar mai ales la decaderea calitatii cantecului. Dupa numeroase discutii purtate in paginiile revistei „Kanarien” din Leipzig s-a stabilit pentru canarul de cantec ca in timpul cantecului trebuie sa stea drept pe betisorul din colivie si sa cante cu ciocul aproape inchis, umflandu-si gusa. Sursa: http://www.canaridecantec.ro

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.