Ghidul Serviciilor
C&v Water
inapoi la firma 1796 vizite
Poza Statii tratare containerizate
Foto
Foto

1. Coagulare / Floculare / Oxidare / Control PH Apele de suprafata contin o mare cantitate de substante coloidale. Aceste substante au greutatea specifica foarte apropiata de cea a apei si in mod practic ele raman in suspensie timp indelungat. Aceasta stabilitate a particulelor coloidale este data de faptul ca intr-o solutie apoasa in jurul acestor particule se formeaza pelicule cu sarcini electrice de acelasi semn, care fac particulele sa se respinga reciproc. In vederea accelerarii procesului de decantare se folosesc anumiti reactivi care prin dizolvarea lor in apa produc ioni de semn contrar particulelor coloidale. Neutralizarea partiala a acestor sarcini conduce la aglomerarea coloizilor in flocoane mai mari si mai grele reducand astfel timpul de depunere. Prin acest proces de coagulare – floculare are loc o reducere considerabila a turbiditatii precum si a culorii apei. De asemenea in fazele de aglomerare si depunere a flocoanelor are loc si o antrenare partiala a substantelor organice si a bacteriilor continute de apa bruta. . Oxidarea are loc prin intermediul unei pompe dozatoare care dozeaza hipoclorit de sodiu in conducta principala in scopul cresterii vitezei de oxidare a fierului si a substantelor organice oxidabile. Prin aceasta procedura se elimina si diversele gaze aflate in apa (hidrogen sulfurat, amoniac, etc.) si se asigura o protectie antibacteriana permanenta. Planul de tratare Datorita posibilelor variatii de pH se impune corectarea acestuia in asa fel incat apele sa aiba un pH cuprins intre 6,5 - 8,5. Cantitatea de substanta chimica dozata este in functie de caracteristicile chimice si impuritatile apei. Sistemul este compus din:

2. Amestecare rapida Amestecul are loc in tubulatura de reactie instalata in aval de sistemul de injectare a substantelor chimice pentru a asigura amestecarea energica a acestora cu apa, realizand astfel omogenizarea acestor substante chimice cu apa de tratat. Acest lucru asigura o performanta crescuta a utilizarii substantelor dozate. 3. Decantor lamelar Decantarea apei este un proces de separare a particulelor solide din suspensie, prin actiunea fortelor gravitationale, astfel incat amestecul lichid-solid este separat in lichidul limpezit, pe de o parte, si suspensiile concentrate, pe de alta parte. Aceste procese se realizeaza in instalatii speciale, numite decantoare. Decantorul lamelar este o camera de decantare echipata cu module, avand orificii hexagonale, care asigura decantarea flocoanelor reziduale. Apa decantata esta captata printr-o retea de orificii. In functie de dimensiunea decantorului, evacuarea namolui se face folosind o pompa de epuisment sau gravitational. Domeniile de utilizare ale decantoarelor lamelare sunt variate: productia apei potabile, tratarea apelor provenite din spalarea filtrelor. 4. Sistem Multimedia de filtrare Acest sistem elimina impuritatile mecanice si in suspensie cu finete de pana la 10 microni, obtinandu-se totodata si o reducere a turbiditatii. Filtrul multimedia nu trebuie schimbat, statia se regenereaza automat la un interval de timp prestabilit. In acest fel se asigura o exploatare indelungata a filtrului cu un cost de intretinere foarte scazut. 5. Dezinfectarea Se realizeaza prin injectia de hipoclorit de sodiu care are in principal rolul de a asigura protectia antibacteriana de-a lungul retelei de conducte pana la punctul final de utilizare. Dozarea solutiei se realizeaza computerizat cu ajutorul unei pompe dozatoare si a doi senzori (pentru masurarea on-line a clorului rezidual) montati in aval si in amonte de dispozitivoul de injectie de hipoclorit de sodiu.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.