Ghidul Serviciilor
Directia Pentru Agricultura Si Dezvoltare Rurala Ilfov
inapoi la firma 8161 vizite
Poza Unitatea fitosanitara
Foto

Functioneaza in baza

 Ordinului Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului nr. 511/2003 privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a Unitatilor Fitosanitare

in subordinea Directiei pentru Agicultura si Dezvoltare Rurala ILFOV. Activitatea este structurata in doua mari compartimente:

* Compartimentul Carantina Fitosanitara, Prognoza, Diagnoza si Avertizare prin care se urmareste circulatia plantelor si produselor vegetale, in interiorul tarii cat si in afara ei (importuri - exporturi), prin monitorizarea agentilor de carantina fitosanitara si a agentilor de daunare comuni.

 

Acest compartiment emite avertizari de efectuare a tratamentelor fitosanitare pentru combaterea agentilor de daunare ai culturilor agricole, ori de cate ori este cazul.

 

* Compartimentul Programe, Expertize, Autorizari si Politia Fitosanitara urmareste producerea , importul, comercializarea si utilizarea produselor de protectia plantelor ( a pesticidelor) pe raza judetului.

De asemenea , emite autorizatiile necesare agentilor economici si atesteaza persoane fizice in domeniul comercializarii, utilizarii si prestarii de servicii cu produse de protectia plantelor.

 

Tot in cadrul acestui compartiment se deruleaza doua programe nationale de monitorizare: - a calitatii produselor de protectia plantelor; - a reziduurilor de pesticide din plante si produse vegetale.

Activitatea specifica , de protectie a plantelor este asigurata de personalul calificat si de dotarile existente, si anume:

De asemenea , in cadrul Sistemul Informatic National  de Protectia Plantelor  (SINPP), U.F. Ilfov furnizeaza date lunare despre starea de sanatate a plantelor din culturile agricole cu arealul de raspandire al agentilor de daunare din judet si despre tratamentele fitosanitare efectuate pentru combaterea acestora.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.