Ghidul Serviciilor
Dax - Pardoseli Din Lemn, Accesorii Montaj Parchet, Montaj Si Finisaje, Brasov
inapoi la firma 1158 vizite
Poza Informatii utile
Foto

Montaj Deck

Instalare sistem clasic

Instalare cu suruburi aparente: se recomanda a se tine cont de orientarea fibrei lemnului si a nuantelor de culoare înainte de instalare, pentru a aseza podelele în aceeasi directie.

Distanta dintre lamele: in raport cu schimbarile de temperatura si umiditate din aer, podelele se vor contracta sau dilata – se recomanda verificarea umiditatii lemnului inainte de montare – pentru instalare se vor respecta urmatoarele reguli: distanta dintre lamele sa fie de minim 5-10 mm; aceasta distanta permite contractia/dilatarea lemnului fara a afecta terasa – pentru instalarea pe perete (fatada) sau alt element fix se va pastra o distanta de minim 10 mm intre suprafata de baza si deck.

Imbinarea pe lungime: fiecare lamela trebuie sa aiba capetele fixate pe suport cu cel putin cate doua suruburi, pentru a elimina deformarea lemnului.

Gaurirea: folositi o rigla pentru a trasa aliniamentul corect apoi realizati gaurirea pentru suruburi (pentru suruburi de 6 mm folositi freza de 5 mm) – distanta intre gauri si capatul lamelei trebuie sa fie de max. 5-7 cm (si min. 2 cm) pentru eliminarea deformarii la capete – folositi cate doua suruburi pe latime – lungimea suruburilor sa fie de cel putin doua ori grosimea lamelelor.

Suruburi: recomandam utilizarea exclusiv a suruburilor din otel inoxidabil si infiletarea acestora cu viteza redusa – capatul surubului se ingroapa complet in podea.

Instalare cu sistem iClip

Asezati profilul de capat pe suporti si fixati-l cu suruburi – prindeti cate un clips pe fiecare bara suport (gauriti in prealabil cu freza de 3.5 mm) – fixati lamela in clipsuri, folosind un ciocan de cauciuc si o bucata de lemn – fiecare capat trebuie fixat cu cate doua clipsuri, unde exista imbinare pe lungime se fixeaza ambele capete – utilizati bare suport de 42*70 mm sau 50*50 mm, asezate orizontal – continuati pana se monteaza intreaga terasa – ultima piesa poate fi o lamela asezata vertical sau un profil de capat.

Finisare: slefuiti usor capetele vizibile pentru a obtine o muchie inclinata, sau folositi un profil de capat, disponibil la cerere.

Instalare cu sistem iFix

Consultati instructiunile pentru instalarea iDeck clasic.

Inainte de a incepe montajul, asezati toate lamelele in pozitia finala, pentru a trasa mai usor aliniamentele de gaurire. Impreuna cu cepurile este ambalata si o freza speciala pentru realizarea gaurilor pentru acestea. Dupa realizarea gaurilor pentru cepuri, gauriti lamelele iDeck si barele suport cu o freza de 4 mm ambalata impreuna cu suruburile. In continuare fixati podelele cu suruburi apoi introduceti cepurile cu partea conica in jos, folosind si un ciocan din cauciuc. Utilizati adeziv pentru lemn D4 pentru fixarea cepurilor. Excesul de adeziv trebuie inlaturat imediat cu un material textil. La final se poate slefui suprafata pentru a obtine un efect deosebit.

Stiluri de montaj

Modele de montajIn functie de destinatia incaperii, de esenta lemnului si de preferintele beneficiarului, lamelele de parchet se pot monta in diverse stiluri, astfel incat sa alcatuiasca desene, ca urmare a modului de dispunere.

Stil "ENGLEZESC"Lamelele de parchet, chiar si de lungimi diferite, vin dispuse in sensul lungimii lor: pot fi asezate paralel cu peretii, pe directia sursei de lumina (preferabil pentru ca estompeaza imbinarile), fie in diagonala, caz in care lumina cade transversal.

 

Stil "SOLZI DE PESTE"Presupune dispunerea lamelelor la 90° intre ele, in siruri paralele, astfel incat capatul uneia se uneste cu latura mare a celeilalte.

FASII SI BENZIZona perimetrala constituita dintr-o fasie este diferita ca geometrie de zona centrala, delimitarea facandu-se din elemente dispuse sub forma unei benzi intre diversele figuri.

PATRATE sau SAHPresupune alaturarea unui numar de lamele, alternand modul de dispunere vertical si orizontal si pe diagonala.

×

Asamblare de podeaua si exploatarea trebuie sa fie realizate la umiditate mediului inconjurator intre 45-60% si temperatura de la +18 ÷ 24°?. Umiditatea aerului trebuie sa fie pentru substratul: din beton 2%, din lemn 8%, din anhidrit 0,5%. Conform finisajului suprafetei de scandura pentru a curata si intretine stratul se vor folosi mijloace de curatire-intretinere destinate lemnului.

Lipirea scandurii la substrat:

  • Trebuie ca adezivul sa fie pus pe cel putin 60% din suprafata scandurii
  • Trebuie ca substratul fie conform conditiilor de rezistenta cum urmeaza:- rezistenta la rupere minimum 1 Mpa;- rezistenta la comprimarea minimum 25 Mpa.
  • Se admite pentru lipirea numai adezive avand un component sau de tip sintetic care sunt recomandate de catre producatori pentru lipirea podelelor vopsite la uzina, si care pot fi folosite pe incalzirea prin pardoseala.

    FOLOSIREA ADEZIVELOR DE TIP DISPERSIV ESTE OPRITA !

    Montajul scandurii pe incalzirea prin pardoseala: Independent de sistem de incalzire este o conditie pentru a asambla scandurile pe incalzirea si care va fi un proces-verbal intocmit si semnat de catre echipa calificata de montaj si care va cuprinde perioada de 21-zile de temperare a pardoselei de incalzire. Daca montajul nu are loc imediat atunci trebuie sa incalzire fie pusa din nou cateva zile inaintea montajului la 21°C si la aceasta temperatura scandura trebuie sa fie asamblata. Atentie: Garantia nu se aplica la scaindura avand defecte din cauza uscarii prea mare / incalzirii prea mare de podeaua care este rezultatul temperaturii mai ridicata decit cea acceptata.

    Renovarea si regenerarea: Scandura este finisata la uzina cu: vopsea UV sau ulei UV.

    Va recomandam sa utilizati pentru renovarea si regenerarea scandurii lacuite vopsele de tip poliuretan, conform instructiunii producatorului de vopsea, dupa matuirea prealabila, degresarea substratului si proba lacuirii in loc care nu este foarte vizibil.

    Atentie: Lucrarile trebuie sa fie axecutate de catre profesionisti. Exploatarea intensiva a podelei va avea loc dupa circa 7 zile. Pentru a pune vopsele se foloseste instrumente pentru produsele din poliuretan.

     

     

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.