Dezinsectia poate fi executata cu scopul de prevenire in rolul de impiedicare a aparitiei si raspandirii insectelor daunatoare, cat si cu scopul de eliminare, avand drept rol distrugerea definitiva a insectelor dintr-un spatiu infestat.
O operatiune de dezinsectie este ineficienta si chiar contraindicata in vecinatatea unor spatii infestate, in astfel de cazuri fiind de recomandat eliminarea intregului focar de infestare printr-o dezinsectie curativa asupra zonei infestate.
Operatiunile de dezinsectie vizeaza insectele zburatoare, taratoare si parazite. Dezinsectia se face prin pulverizare solutie lichida ce consta in utilizarea substantelor pesticide de ingestie si contact, pentru combaterea insectelor adulte si a larvelor.
Substantele se vor aplica printr-o pulverizare completa a tuturor ascunzisurilor, cat si a tuturor celorlalte locuri unde pot aparea insecte. Daca ascunzisurile nu sunt accesibile, se va pulveriza o zona de bariera în jurul acestora.
Riscurile la care va expuneti pot transmite o serie de boli infectioase, sau pot provoca alergii periculoase prin contactul direct, intepaturi sau prin contaminarea spatiilor si a alimentelor.
Acestea pot aparea in diverse spatii, indiferent de gradul de curatenie aplicat.