Ghidul Serviciilor
Delta Smile - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 830 vizite
Poza Ortodontie
Foto

Ortodonția este o specializare a medicinii dentare care se ocupă cu diagnosticarea, conceperea și aplicarea de aparate dentare menite să corecteze anomalii ale aparatului dendo-maxilar,  altfel spus nealinierea dinților (dinți înghesuiți, mușcătură imperfectă, spații intradentare). Sunt tratamente pe termen lung, din acest motiv implicarea pacientului în recuperare este importantă.

Deși se consideră că aparatele dentare sunt recomandate copiilor, ortodonția, în colaborare cu alte ramuri ale medicinii dentare, corectează afecțiuni ale dentiției adultului, corectând mușcătura. În cazul persoanelor mature,  în multe situații, tratamentul ortodontic  este considerat foarte util,din punct de vedere estetic și atrage recâștigarea  stimei de sine a pacientului.

Situații ce necesită aparat dentar (tratament ortodontic)

Deși cel mai des pacienții adulți apelează la medicul specialist din motive estetice, scopul general al ortodonției, al aparatelor dentare, este să corecteze modul în care dinții sunt aliniați,  să “remodeleze” mușcătura și să reducă riscul altor afecțiuni dentare.

Situațiile în care se recomandă aparat dentar sunt variate, în funcție de “călcătura” și spațierea dinților. Cazuri generale care necesită aparat apar când dinții sunt înghesuiți sau distanțați, când dinții din față (frontali) se închid fie în interior, fie în exterior, când  mușcătura dinților laterali este imperfectă.

Cum funcționează aparatele dentare?

Un medic dentist specialist în ortodonție recomandă aparatul în funcție de tipul  de aliniere a dinților și gravitatea situației. Aparatele dentare sunt concepute să preseze ușor și constant maxilarul, într-o direcție dorită. Nu există o presiune deranjantă pe care pacientul să o resimtă, efectul de apăsare este foarte fin, acesta fiind motivul pentru care aparatul trebuie purtat pentru o perioada îndelungată.

Tipuri de aparate dentare

Aparatele dentare  fixe cel mai des recomandate sunt clasice, formate din inele, sârme și bracketuri, inelele înconjurând dinții.  Acestea se strâng lunar, în funcție de scopul tratamentului. Un alt tip de aparat fix este cel menținător de spațiu, care are rolul de a păstra distanta, în cazul în care a căzut un dinte. Este folosit, mai ales, în cazul copiilor cărora le-a căzut un dinte de lapte. Cum dinții tind sa se apropie, un aparat de distanțare păstrează locul de creștere a dintelui.

Dintre aparatele dentare mobile, gutierele sunt cele mai cunoscute. Sunt invizibile, detașabile și ușor de curățat, acestea fiind și aparatele pe care cel mai des le folosesc adulții. Există variante de aparate de distanțare a dinților, aparate mobile, aparate pentru lărgirea arcului palatin, aparate pentru repoziționare a maxilarului (șine).

Aparatul dentar la copii

După schimbarea dinților de lapte, părintii pot observa la copii dantura neregulată, dinții prea înghesuiți sau  mușcătura deficitară. Fiindcă oasele sunt mai plastice, flexibile, problema se poate corecta mai repede și mai ușor în perioada copilăriei.

Acesta este un motiv important pentru care părintii ar trebui să aducă la control copiii, încă din etapa de  vârstă  de 7 ani.

Aparatul dentar la adulți

Aparatul dentar la adulți vine să corecteze, fie modul în care dinții permanenți au crescut încă din copilărie, fie să ajute alinierea acestora, în urma unor afecțiuni și tratamente dentare din viata de adult. Dinții greșit dispuși  sunt mai vulnerabili la carii sau la boala parodontală.

De asemenea, un adult poate lua decizia de a-și corecta dantura în scop estetic, pentru a-și recâștiga încrederea în sine.

Programează-te la consultație!

Aparatul dentar INVIZIBIL

Vrei aparat dentar, dar nu-ti place cum se vede? Avem solutia pentru tine: aparatul dentar invizibil Religner.

Religner este o tehnologie noua si consta in aplicarea unor gutiere 99% invizibile, eliminand astfel estetica deficitara a aparatelor dentare clasice. Gutierele se folosesc in anomalii usoare si medii si indreapta dintii prin forte progressive. Nu doare si nu necesita sedinte lungi in cabinet, doar controale periodice scurte pentru a observa evolutia tratamentului.

Suna-ne pentru mai multe detalii si un zambet de invidiat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.