Ghidul Serviciilor
Dentimage -Clinica Stomatologica-Cluj Napoca
inapoi la firma 595 vizite
Poza Parodontologie
Foto

Boala parodontala este tratată cu superficialitate de foarte mulți dintre pacienți,deși statisticile arată ca parodontoza afectează unul din trei pacienți. Dintii afectați de parodontoza in majoritatea cazurilor sunt dinti aparent sanatosi,fără carii dar cu depuneri mai mult sau mai putin de placa bacteriana si tartru.

Paraodontoza debutează cu retractii gingivale,sensibilitate la nivelului radacinii dentare,singerari gingivale,urmate de mobilizarea dintilor si in final pierderea acestora. Parodontoza afectează sistemul de susținere al dintelui in osul maxilar-ligamentele dento-alveolare. Parodontoza debutează si evoluează lent. Un semn important in evoluția parodontozei este apariția pungilor parodontale. Pungile parodontale favorizeaza stagnarea secretiilor si eventual a resturilor alimentare,cea ce provoacă apariția abceselor parodontale foarte dureroase. Parodontoza este o boala ireversibila. Vizitele periodice la Clinica de paradontologie Dentimage Cluj ,tratamente locale medicamentoase sau chirurgicale pot controla evoluția bolii si chiar stagnarea acesteia in evoluție. Cauza porodontozei este exclusiv microbiana,unii autori considera ca are si o componenta genetica. Factori favorizanti in apariția bolii sunt igiena deficitara,fumatul,stresul,boli imune,diabet. Tratamentul parodontozei se realizează in Clinica de paradontologie Dentimage Cluj de către medicul paradontolog prin igienizari si detartraje supra si subgingivale,aplicații locale de antibiotice si antiimflamatoare,intervenții chirurgicale- chiuretaje gingivale,chirurgia parodontala-imobilizari ale dintilor afectați,indepartarea lucrărilor protetice si amobturatiilor defectuaoase,tratamente ortodontice.              Tratamentul parodontozei este urmat vizite periodice-din doua in doua luni- la Clinica de paradontologie Dentimage Cluj in cadrul căreia se realizează igienizari locale,detartraje cu utrasunete.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.