Dintii lipsa pot afecta modul in care o persoana mananca, vorbeste sau arata. In acelasi timp pot compromite sanatatea generala a cavitatii bucale a unei persoane, determinand o suprasolicitare crescuta a dintilor vecini, permitand structurii osoase de sustinere sa se deterioreze. In plus, multi oameni considera ca, puntile si coroanele traditionale sunt nu numai incomode si limitative, dar nici nu furnizeaza functionalitatea permanenta pe care o asteapta ei de la un dinte inlocuitor.
Implanturile dentare pot fi cea mai buna solutie pentru lipsa dintilor. Acestea arata si se simt exact ca si dintii naturali. Din moment ce implanturile dentare se integreaza in structura osoasa proprie, pot preveni resorbtia osoasa si retragerea gingiei. Mai exact, un implant dentar este o radacina artificiala plasata in mandibula sau maxilar pentru a sustine o coroana sau o punte dentara.
Stomatologia moderna ofera metode performante de restaurare a danturii, iar inovatiile in acest domeniu redau sanatatea si frumusetea dintilor intr-un mod atraumatic pentru pacienti.
Implantul dentar este este o piesa protetica biocompatibila, propriu-zis un surub de titan cu suprafata tratata special pentru a facilita osteointegrarea (acceptarea corpului strain de catre organism). Implantul dentar este o piesa protetica biocompatibila, trecand prin cele mai meticuloase controale sanitare, de la fabricare si pana la plantarea acestuia in osul pacientului.
Trebuie mentionat faptul ca un dinte restaurat complet consta din trei parti: implantul dentar, bontul protetic si coroana pe implant. Implantul in majoritatea cazurilor este fabricat din titan sau zirconiu, bontul protetic este realizat din fibra de sticla sau din zirconiu, iar coroana care se aplica pe bont este metalo-ceramica, ceramica pe zirconiu sau realizata integral din ceramica.
Sunt eu un candidat pentru implanturi dentare? Candidatul ideal pentru un implant dentar are o stare generala si orala buna. Este necesar ca osul maxilar sa fie sanatos, sa aiba o calitate si cantitate suficienta pentru insertia implanturilor. Cei mai buni candidati au gingii sanatoase si nu sufera de boala parodontala. Implanturile dentare sunt conectate de gingia si osul din gura.
Beneficiile implantului dentar: