Ghidul Serviciilor
Dentalaria-Clinica Stomatologica- Bucuresti
inapoi la firma 233 vizite
Poza Parodontologia
Foto

Este o specialitate a stomatologiei care include diagnosticul, profilaxia si tratamentul bolii care afecteaza parodontiul(tesutul invecinat dintelui). Agentii bacterieni proveniti din placa dentara ataca si distrug osul si ginigia ce mentin dintele pe pozitie, actiune care are ca efect pierderea dintelui.Tratamentul bolii parodontaleParodontoza evolueaza pe o perioada de timp indelungata, insa constant si cu efecte devastatoare, de la retractia gingivala si descoperirea dintilor, pana la caderea acestora.Simptomele incipiente nu sunt intotdeauna evidente pentru pacient de aceea pacientii nu iau masuri inca de la primele simptome cum ar fi simpla sangerare gingivala, ceea ce a dus la cresterea incidentei bolii. Un factor esential in succesul tratamentului parodontologic este cooperarea pacientului si consecventa acestuia in mentinerea unei igiene orale stricte.

1 .Terapia initiala - profilaxie parodontala

Terapia parodontala incepe cu sendinta de profilaxie necesara in cazul oricarui pacient la fiecare 6 luni. Aceasta sedinta are ca scop prevenirea agravarii afectiunii si stabilizarea proceselor infectioase inaintea realizarii unor interventii mai ample. 

Corectarea restaurarilor defectuase cum ar fi plombe vechi ,adaptate defectos sau coroane inadegvat adaptate este esential pentru a putea controla acumularile bacteriene, acestea fiind factor ce contribuie la iritatiile gingivale. 

Extractia dintilor irecuperabili ce pot reprezenta focare de infectie.

Imobilizarea dintilor parodontotici. Aceasta procedura se realizeaza dupa evaluarea ocluzala si reducerea eventualelor forte anormale aplicate dintilor. Tehnica de imobilizare trebuie sa aiba in vedere permiterea igienizarii cu usurinta a dintilor. 2 .Interventii chirurgicale parodontaleGinvivectomie – reprezinta interventia prin care se indeparteaza partea din tesutul gingival bolnav

Chiuretaj subgingival. Astfel medicul poate avea acces optim pentru a curata suprafata radacinii dintelui. Se incizeaza un lamboumucoperiostal, apoi se indeparteaza tesutul granular cu chiureta. 

Regenerarea ghidata a tesutului - Aceste interventii chirurgicale au ca scop inlocuirea tesuturilor moi sau dure pierdute cu materiale biocompatibile care sa stimuleze regenerarea tisulara. Pentru tesuturile moi se utilizeaza diferite tipuri de membrane bioabsorbabile sau care vor trebui sa fie eliminate ulterior, iar pentru tesutul osos se utilizeaza grefe din propriul os al pacientului sau materiale sintetice.

Tratamentul local cu pasta TM trebuie sa fie efectuat de catre medicul stomatolog. Denumirea pastei TM provine de la ingredientele sale cu proprietati antiinfectioase: Tetraciclina si Metronidazol.  

Tratamentul de echilibrare ocluzala a dintilor parodontotici are ca scop stabilirea unei muscaturi stabile si echilibrate, in care fortele de mestecare sunt distribuite cat mai egal cu putinta pe toti dintii, pentru a elimina defectele periodontale si mobilitatea dentara. Ocluzologia este o ramura a stomatologiei ce studiaza relatia dintre dinti, maxilar, muschii maxilarului si articulatiile acestuia.

Succesul terapiei trebuie mentinut prin controale periodice, igiena orala riguroasa si sedinte de profilaxie recurente respectate.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.