Toti ne dorim zambetul ideal, cu dinti aliniati, dar daca se poate si fara ajutorul unui aparat ortodontic. De foarte multe ori, insa este necesar un astfel de aparat
pentru a obtine succesul tratamentului.
Ortodontia se ocupa atat de corectarea inghesuirilor dentare cat si a ocluziei (muscaturii). Persoanele de orice varsta pot beneficia de un tratament ortodontic. Acesta imbunatateste nu doar aspectul zambetului, dar si sanatatea orala. Dintii corect pozitionati sunt mult mai usor de curatat si este mult mai putin probabil sa fie afectati de carii si boala parodontala.
Aparatul dentar este recomandat in urmatoarele cazuri:
Tipuri de aparat dentar:
Aparate mobile
Aparate fixe
Tipuri de aparate fixe
Aparatul dentar mobil este indicat in special copiilor intre 7 si 11 ani, in perioada de crestere. Aparatul dentar ghideaza cresterea si dezvoltarea maxilarului si mandibulei. El poate ajuta si la largirea arcadelor dentare, permitand eruptia corecta a dintilor permanenti si alinierea corect a dintilor inghesuiti. Exista si cazuri in care acest aparat se foloseste ca precursor al aparatului dentar fix. Eficienta tratamentului ortodontic cu aparat mobil depinde de colaborarea micutului pacient si de determinarea acestuia de a-l purta permanent!
Aparatul dentar Invisalign®
Un zambet va poate oferi incredere, stima de sine si fericire. Gandindu-va mai bine, infrumusetarea zambetului depaseste granitele esteticii. Inseamna sa faceti ceva pentru dumneavoastra – astfel incat sa fiti mai apropiat de ...dumneavoastra insiva.
Invisalign® este un sistem modern de aliniere a dintilor dumneavoastra care ofera alternative la multe dintre dezavantajele sistemelor cu brackets (aparate ortodontice fixe). Sistemul Invisalign® consta intr-o serie de alignere (asemanatoare gutierelor dentare) aproape invizibile, care se schimba la fiecare doua saptamani cu urmatorul set de alignere. Fiecare aligner este fabricat in mod individual pentru fiecare pacient. Pe masura ce inlocuiti fiecare aligner, dintii dumneavoastra se vor deplasa putin cate putin in fiecare saptamana pana cand ajung in pozitia finala dorita de catre dumneavoastra si medicul ortodont.
Ce trebuie sa stii